М’ясо в йогурті

М'ясо в йогурті
М’ясо в йогурті

Рецепт неймовірно смачного й ніжного тушкованого м’яса в йогурті, яке стане родзинкою святкового столу або вечерею для сім’ї.

  • Баранина – 750 г,
  • вершкове масло – 2 ст. л.,
  • цибулина, йогурт – 1 л,
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.,
  • кардамон – 0,5 ч. л.,
  • вода – 100 мл,
  • сіль,
  • перець.

Заздалегідь приготуйте літр яловичого бульйону. Баранину промийте й наріжте шматочками середньої величини. Якщо вам не подобається цей вид м’яса, ви без проблем можете замінити його на будь-який інший, який любите.

Масло розтопіть у глибокій сковороді, а потім додайте до нього дрібно порізану цибулю, баранину, кардамон, сіль і перець. Готуйте на середньому вогні до тих пір, поки м’ясо не змінить колір, а зайва рідина не почне випаровуватися. Підсмажену баранину залийте водою так, щоб вона повністю покрила інгредієнти. Тушкуйте м’ясо на малому вогні близько півгодини під закритою кришкою.

Йогурт процідіть через дрібне сито в окрему сковороду. Додайте до нього 1 ч. л. солі для того, щоб запобігти згортанню.

Кукурудзяний крохмаль розведіть у холодній воді і влийте до йогурту. Усе добре перемішайте і на маленькому вогні доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи.

У м’ясо влийте три склянки бульйону і готовий йогурт. Усе ретельно перемішайте й тушкуйте на невеликому вогні ще близько 30 хв.

Готову страву подавайте до столу гарячою, посипте свіжою зеленню або підсмаженим кунжутом. Як гарнір до баранини можете подати рис, домашню локшину або коржі.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *