М’ятний цукор

М'ятний цукор
М’ятний цукор

«Уют»  № 26-2019

Солодкий зелений чай із м’ятою – найкраще заспокійливе для вашого організму. Усього за пару хвилин ви можете зробити натуральний м’ятний підсолоджувач, яким будете користуватися цілий рік.
Таку ароматну добавку можна використовувати для приготування солодких напоїв, різноманітних десертів та випічки. М’ятний цукор додають у солодкі соуси або підливи для десертних страв. Дуже добре підійде як підсолоджувач для чаю або кави.

  • М’ята – 40 г,
  • цукор – 350-400 г.

Візьміть свіжі листочки м’яти. Промийте їх і видаліть вологу за допомогою паперових рушників. Перемістіть у чашу блендера, туди ж усипте цукор. Збийте до однорідної маси.

Застеліть деко пергаментом і викладіть збиту масу. Розподіліть її тонким шаром і поставте в духовку на найменший вогонь. Підсушіть м’ятний цукор до сухого стану. Цукор перетвориться в грудочки. Розрівняйте їх качалкою або знову ж збийте в блендері. Залиште на ніч при кімнатній температурі. Далі пересипте м’ятний цукор у чисту суху ємність і накрийте кришкою.

Саме цією добавкою колись у своїй програмі знаменитий Джеймі Олівер здивував мільйони шанувальників кулінарії. Використовуйте її у випічці, для коктейлів і звичайного чаю.

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *