На сніданок – тонкі пиріжки
Пиріжки – класика домашньої кулінарії. Це рецепт тонких пиріжків, вони більше нагадують коржі. Еластичне тісто на кефірі смачне саме по собі, а в якості начинки підійде вчорашнє картопляне пюре чи тушкована капуста, сир із зеленню і часником, тушковані гриби з цибулею.
- Борошно – 900 г,
- кефір – 500 мл,
- яйце – 2 шт.,
- цукор – 2 ст. л.,
- сухі дріжджі – 9 г,
- сіль – 1 ч. л.,
- цибуля – 1 шт.,
- маргарин – 100 г,
- картопляне пюре,
- капуста білокачанна – за смаком,
- чорний перець мелений,
- олія – за смаком.
Розтопіть маргарин і змішайте його з кефіром, яйцями, цукром і сіллю. Суміш повинна бути кімнатної температури чи трохи теплішою. Як тільки суміш буде готова, додайте дріжджі і дайте їм постояти 10 хв. Потроху додавайте просіяне борошно, вимішуючи дуже м’яке еластичне тісто. Скачайте тісто у кулю і змастіть його олією, потім покладіть у миску і накрийте мискою більшого діаметра. Залиште лежати в отриманому парнику на 40 хв. Підготуйте начинку. Підготуйте картопляне пюре, посоліть і поперчіть його, додайте трохи обсмаженої цибулі. Стушкуйте капусту для другого виду пиріжків. Потім дістаньте тісто, розділіть його на порції і приступайте до ліплення пиріжків. Розкатайте шматок тіста, покладіть на нього начинку, защипніть по краю і знову розкатайте. Смажте пиріжки на сковороді з олією до рум’яного кольору з обох сторін.