На святковий стіл

«УЮТ» №17-2019
Кожну господиню напередодні Великодня хвилює вміст кошика і тому кожна ретельно підбирає не тільки рецепти пасок, а й рецепти різноманітних страв. Адже потрібно щось поставити на святковий стіл і нагодувати дорогих гостей.
Курка з ананасами в тісті
- Куряче філе – 600 г,
- консервовані ананаси – 250 г,
- твердий сир – 100 г,
- сметана – 300 г,
- часник – 2 зубки,
- кріп – 1 ч. л.,
- борошно – 350 г,
- вершкове масло – 200 г,
- розпушувач – 1 ч. л.,
- яйце,
- сіль,
- перець.

Змішайте 100 г сметани, розм’якшене вершкове масло, борошно, розпушувач, сіль і перець. Залиште його на 30-40 хв.
Куряче м’ясо розріжте на невеликі пластини і відбийте. Змішайте решту сметани, подрібнений кріп, натертий на дрібній тертці сир, часник і спеції. Соусом змастіть куряче філе.
Тісто розділіть на частини й розкачайте в коржі. У кожен покладіть шматочок курячого філе, потім колечко ананаса і ще один шматочок м’яса. З коржів із начинкою сформуйте «мішечки». Кожен виріб змастіть збитим яйцем і викладіть на деко, застелене пергаментним папером.
Випікайте в попередньо розігрітій до 180 °С духовці близько 20-30 хв. Перед випіканням «мішечки» можна присипати кунжутом або прикрасити вже готові свіжою зеленню.
Тарталетки з печінковим мусом
Печінковий мус:
- куряча печінка – 500 г,
- вершки – 150 мл,
- морква – 150 г,
- цибуля,
- зелень,
- сіль,
- перець,
- олія;
також:
- тарталетки,
- перепелині яйця – 20 шт. або курячі – 10 шт.,
- помідори чері – 20 шт. або звичайні розрізати на 4 частини.

Цибулю й зелень дрібно наріжте. Моркву натріть на дрібній тертці. На олії обсмажте цибулю, додайте моркву, чуть обсмажте. Додайте печінку. Смажте, помішуючі, 15-20 хв.
Готову печінку пропустіть через м’ясорубку (або блендер), додайте вершки, зелень, перемішайте. Посоліть і поперчіть.
У тарталетки викладіть печінковий мус. На мус – яйця й чері. Прикрасьте зеленню.