На святковий стіл

На святковий стіл
На святковий стіл

«УЮТ» №17-2019

Кожну господиню напередодні Великодня хвилює вміст кошика і тому кожна ретельно підбирає не тільки рецепти пасок, а й рецепти різноманітних страв. Адже потрібно щось поставити на святковий стіл і нагодувати дорогих гостей.

Курка з ананасами в тісті

  • Куряче філе – 600 г,
  • консервовані ананаси – 250 г,
  • твердий сир – 100 г,
  • сметана – 300 г,
  • часник – 2 зубки,
  • кріп – 1 ч. л.,
  • борошно – 350 г,
  • вершкове масло – 200 г,
  • розпушувач – 1 ч. л.,
  • яйце,
  • сіль,
  • перець.
Курка з ананасами в тісті
Курка з ананасами в тісті

Змішайте 100 г сметани, розм’якшене вершкове масло, борошно, розпушувач, сіль і перець. Залиште його на 30-40 хв.

Куряче м’ясо розріжте на невеликі пластини і відбийте. Змішайте решту сметани, подрібнений кріп, натертий на дрібній тертці сир, часник і спеції. Соусом змастіть куряче філе.

Тісто розділіть на частини й розкачайте в коржі. У кожен покладіть шматочок курячого філе, потім колечко ананаса і ще один шматочок м’яса. З коржів із начинкою сформуйте «мішечки». Кожен виріб змастіть збитим яйцем і викладіть на деко, застелене пергаментним папером.

Випікайте в попередньо розігрітій до 180 °С духовці близько 20-30 хв. Перед випіканням «мішечки» можна присипати кунжутом або прикрасити вже готові свіжою зеленню.

Тарталетки з печінковим мусом

Печінковий мус:

  • куряча печінка – 500 г,
  • вершки – 150 мл,
  • морква – 150 г,
  • цибуля,
  • зелень,
  • сіль,
  • перець,
  • олія;

також:

  • тарталетки,
  • перепелині яйця – 20 шт. або курячі – 10 шт.,
  • помідори чері – 20 шт. або звичайні розрізати на 4 частини.
Тарталетки з печінковим мусом
Тарталетки з печінковим мусом

Цибулю й зелень дрібно наріжте. Моркву натріть на дрібній тертці. На олії обсмажте цибулю, додайте моркву, чуть обсмажте. Додайте печінку. Смажте, помішуючі, 15-20 хв.

Готову печінку пропустіть через м’ясорубку (або блендер), додайте вершки, зелень, перемішайте. Посоліть і поперчіть.

У тарталетки викладіть печінковий мус. На мус – яйця й чері. Прикрасьте зеленню.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *