Надмiрне споживання цукру провокує втому

Надмiрне споживання цукру провокує втому

Надмірне споживання цукру є причиною так званої «адреналінової втоми» ‒ несподіваних періодів нервозності, запаморочення і знесилення упродовж дня.

Якби ми додавали цукор лише до кави чи чаю, у норму як раз вкладалися б, але треба враховувати, що цукор також мiститься у кондитерських виробах, цукерках, тiстечках, вареннi, десертах, напiвфабрикатах та рiзноманiтних напоях. От i виходить, що кiлькiсно ми дуже перевищуємо.

Споживання чогось солодкого дозволяє відчути миттєве полегшення. Аби позбутися цієї згубної залежності, слід поступово обмежувати кількість вуглеводів у раціоні, замінюючи їх білками. Постарайтеся відмовитися від хліба з білого борошна, перейшовши на цільнозерновий. Їжте більше овочів. Фрукти також корисні, але не фруктові соки, які містять концентрований цукор (а 0,5 л солодкої газованої води містить 12 (!) ложок цукру) ‒ їх рекомендовано вживати у незначній кількості.

Якщо ви відчуваєте роздратування, з’їжте продукт із багатим умістом білка (сир, нежирне м’ясо, рибу, морепродукти, сою, горох, квасолю, горіхи, насіння), а для швидкого полегшення такого стану достатньо покласти під язик і розчинити у роті шматочок шоколаду (найкраще гіркого).  

«УЮТ» №9-27.02.2020

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *