Найоптимальніший спосіб зберігання буряку – поверх моркви

Труднощі зберігання моркви полягають у тому, що тонка шкірка погано утримує вологу: коренеплоди швидко стають млявими та всихають. Запобігти цьому досить просто: достатньо зберігати цей овоч під буряками.
«Такий метод забезпечить високу лежкість і моркві, і столовим бурякам, – запевняє Тетяна Миколаївна. – Волога, яка виділяється морквою, живить буряки, у результаті вони залишаються пружними до весни. А вони, у свою чергу, не дають моркві втратити соковитість. Найкраща тара для цих культур – дерев’яні ящики. Я б не радила пересипати коренеплоди піском, тирсою чи вапном, як роблять багато городників-аматорів. Таким чином створюється середовище, яке сприяє проростанню овочів. Не погано було б обробити урожай перед закладанням на зберігання «Квадрисом». Це біологічний препарат, який не зашкодить людині, оскільки не містить хімічної складової. Загалом, чим довше буряки перебувають на грядці, тим краще. Можна навіть прикопати їх у землю на два місяці до настання серйозних заморозків. Головне правило – уважно відсортувати коренеплоди, без жалю видаляючи всі зіпсовані та пошкоджені. Навіть найменше псування маленького овочу може стати причиною загнивання значної частини врожаю».