Напівфабрикати своїми руками

Напівфабрикати своїми руками
Напівфабрикати своїми руками

Щоб заощадити час, ми часто купуємо готові напівфабрикати у магазинах. Але, погодьтеся, що домашня їжа завжди смачніша, корисніша і за вартістю виходить дешевша для сімейного бюджету.

Курячі кубики

  • 2 кг курячих каркасів,
  • 4 л холодної води,
  • 2 цибулини,
  • 2 моркви,
  • 2 селери черешкові,
  • 2 лаврові листки,
  • по 2 гілочки кропу і петрушки,
  • 1 ч. л. чорного перцю,
  • сіль.

Напівфабрикати своїми руками

Для приготування бульйону використовуйте непотрібні курячі каркаси, крила, гомілки, супові набори тощо.

Всі овочі очистіть від шкірки, ретельно промийте під проточною водою і наріжте великим шматком.

Складіть курку й овочі у велику каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Після цього зніміть піну. Посоліть, варіть 3 год. на мінімальному вогні.

Готовий бульйон процідіть у чистий посуд, повинно вийти приблизно 2 л рідини. Поставте на вогонь і ще раз доведіть до кипіння. Зніміть із поверхні якомога більше жиру і готуйте на невеликому вогні, поки рідина не матиме густий карамельний колір, приблизно 2 год.

Перелийте бульйон на плоске прямокутне блюдо з невеликими бортиками і дайте охолонути до кімнатної температури. Потім поставте у холодильник на 6 год. Краще на ніч. Наріжте застиглий холодець на квадрати. Загорніть кожен окремо у харчову плівку. Складіть у пластиковий контейнер і заморозьте.

Щоб приготувати бульйонну основу для будь-якого супу, закип’ятіть 300 мл води, додайте 1 кубик, посоліть (обов’язково, а то буде зовсім несолоним), приправте перцем за смаком.

Рибні рулети

  • 2 кг скумбрії,
  • головка часнику,
  • пучок зелені петрушки,
  • сіль і перець.

Напівфабрикати своїми руками

Візьміть тушки скумбрії, розріжте їх уздовж черевця не до кінця, розпластуйте на дві частини, вийміть кістки, видаліть всі плавники. Посипте щедро сіллю – усередині і зовні. Залиште при кімнатній температурі на добу.

Через добу промийте тушки під проточною водою, складіть у велику миску і вимочуйте приблизно 30 хв. у воді. Обсушіть серветкою. Посипте перцем. Посередині уздовж хребта покладіть тонкі пластинки часнику. Посипте подрібненою зеленню. Щільно загорніть рулетом. Перетягніть харчовою плівкою у кілька шарів, утрамбовуючи руками і виганяючи з плівки повітря. Кожну рибку слід зкрутити окремо. Складіть готові згортки у морозилку. Через добу – можна знімати пробу. Перед подачею наріжте тонкими скибочками поперек рулету, вийдуть оригінальні й ароматні кільця. Риба, незважаючи на те, що заморожена, ріжеться дуже легко.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *