Напої для імунітету

Смородина та малина, що заготовляли влітку, стане в пригоді у справі зміцнення імунітету. З цих запасів можна варити вітамінізовані морси. Вони зміцнять імунітет. Ідеальний варіант – ромашковий чай, журавлинний морс. Хороші також напої з сухофруктів, чорної смородини, шипшини, обліпихи. Пиття має бути теплим, але не гарячим, щоб не подразнювати слизову оболонку рота.

Імбирний чай
Імбирний чай

Склад:

  • 1 л води,
  • 15 г свіжого імбиру,
  • 1 паличка кориці,
  • 1 ч. л. меленої куркуми,
  • ¼ лимона,
  • мед або цукор.

Приготування

Воду нагріти в сотейнику. Імбир очистити, натерти на дрібній тертці.

Подрібнити корицю у ступці для прянощів.

Додати імбир, корицю та куркуму в гарячу воду, потримати на вогні 5 хв., але не давати кипіти. Зняти з вогню, видавити четвертинку лимона. Розлити по чашках, додати мед.

Морс зі смородини
Морс зі смородини

Склад:

  • 2 л води,
  • 200 г смородини,
  • цукор,
  • 1/4 лимона.

Приготування

Ягоди розморозити. Потовкти їх, залити 2 скл. гарячої води, поварити кілька хвилин. Процідити морс. Додати до нього цукор.

Поки теплий морс, видавити в нього сік лимона і кинути сам лимон. Потримати кілька хвилин, щоб фрукт віддав запах цедри, але довго не тримати, інакше буде гірчити.

Чай із шипшини
Чай із шипшини

Склад:

  • 150 г сушеної шипшини,
  • 0,5 л гарячої води,
  • ¼ лимону,
  • мед.

Приготування

Плоди шипшини ретельно перебрати, висипати у глибоку ємність і залити водою. Промити. Закип’ятити в чайнику воду.

Пересипати сухі промиті плоди в заварювальний чайник або каструлю. Обшпарити лимон і нарізати його на чверть скибочками, додати в чайник для заварювання. Можна замінити його щіпкою лимонної кислоти або часточками апельсина.

Залити вміст заварника окропом і закрити кришкою. Залишити на 30 хв. для пропарювання.

Подавати до столу разом із медом.

«Погляд часу» № 6-03.02.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *