Настій на березових бруньках

Настій на березових бруньках
Настій на березових бруньках

«Погляд часу» №17-2019

У бруньках берези сконцентрована велика кількість корисних мікроелементів та вітамінів.

Колись готували ось такий горілчаний настій: 2 ст. л. бруньок заливали 0,5 л горілки, щільно закривали посуд та настоювали у темному місці два тижні. Вживали цей засіб при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, серцевій недостатності. У такому разі потрібно тричі на день за 0,5 год. до їди випити 0,5 скл. води, у якій розвести 20 крапель настою.

Також цей настій застосовують для зміцнення імунітету: для цього потрібно пити по 5 крапель настою кожного дня, розвівши їх у 1/4 скл. води, упродовж двох тижнів. Тоді зробити тижневу перерву і повторити курс.

Березова мазь при болю у суглобах

Покладіть в емальовану каструлю 0,5 кг внутрішнього свинячого жиру та додайте 3 ст. л. подрібнених бруньок берези. Перемішайте та поставте у духовку. Томіть на маленькому вогні протягом години, опісля, закутавши в ковдру, настояти ще годину. Лише після цього процідити та перелити готову мазь у скляний посуд. Коли застигне – поставити на нижню полицю холодильника чи в інше прохолодне місце. Цю мазь потрібно втирати у болючі місця при болю у суглобах та хребті. Тоді мазь швидко полегшує біль та знімає запалення.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *