Насипний пиріг зі сливами

Апетитний сухий пиріг виходить рум’яним, повітряним із соковитою начинкою зі слив і сирного прошарку. Замість слив допустимі й ягоди, і яблука, і груші. Але на початку осені хочеться додати саме їх.

Насипний пиріг зі сливами

Склад:

  • Цукор – 100 г,
  • борошно – 200 г,
  • сіль – 0,25 ч. л.,
  • розпушувач для тіста – 10 г,
  • вершкове масло – 100 г,
  • сир – 250 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • сливи – 500 г.

Приготування

Для початку приготуйте особливе пісочне тісто. Змішайте борошно, розпушувач, сіль, 50 г цукру і розм’якшене вершкове масло. Перемішайте виделкою до утворення крихти. Швидше цього можна домогтися за допомогою блендера.

Приготуйте сирну начинку: перетріть сир з яйцем, 50 г цукру і яйцями.

Змастіть форму для запікання олією і насипте половину тіста. Зверху розподіліть сирний крем. На нього – нарізані часточками сливи. Засипте сливи рештою тістом і випікайте пиріг 40 хв. при 180 °С.

 «Уют» №40-30.09.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *