Насипний пиріг зі сливами
Апетитний сухий пиріг виходить рум’яним, повітряним із соковитою начинкою зі слив і сирного прошарку. Замість слив допустимі й ягоди, і яблука, і груші. Але на початку осені хочеться додати саме їх.

Склад:
- Цукор – 100 г,
- борошно – 200 г,
- сіль – 0,25 ч. л.,
- розпушувач для тіста – 10 г,
- вершкове масло – 100 г,
- сир – 250 г,
- яйця – 2 шт.,
- сливи – 500 г.
Приготування
Для початку приготуйте особливе пісочне тісто. Змішайте борошно, розпушувач, сіль, 50 г цукру і розм’якшене вершкове масло. Перемішайте виделкою до утворення крихти. Швидше цього можна домогтися за допомогою блендера.
Приготуйте сирну начинку: перетріть сир з яйцем, 50 г цукру і яйцями.
Змастіть форму для запікання олією і насипте половину тіста. Зверху розподіліть сирний крем. На нього – нарізані часточками сливи. Засипте сливи рештою тістом і випікайте пиріг 40 хв. при 180 °С.
«Уют» №40-30.09.2021