Навіщо потрібна опара

Навіщо потрібна опара
Навіщо потрібна опара

«УЮТ» №23-2019

До складу здобного тіста для приготування, наприклад, пасок, ватрушок тощо, входить велика кількість яєць і масла. А здоба створює некомфортні для дріжджів умови, у яких вони не можуть «працювати» на повну силу. Тому спочатку «запускають» у роботу дріжджі, а потім додають інші інгредієнти.

Для хліба й несолодких виробів опара потрібна, щоб надати готовій випічці того самого чарівного хлібного смаку, аромату й пористості, які й з’являються в процесі «роботи» дріжджів в опарі. У деяких рецептах указують, що в опару необхідно класти трішки цукру, щоб дріжджі були більш активними. Цікаво, що вироби на опарі довше зберігають м’якість і краще пропікаються, мають чудовий смак і аромат, однак потребують більше часу для приготування.

Обережніше з содою!

Обережніше з содою
Обережніше з содою!

• Соду перед уживанням краще «погасити» оцтом або ретельно перемішати з борошном.
• Надлишок соди в тісті надає виробам темнуватого кольору і неприємного присмаку, при нестачі – погано розпушує.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *