Найкраще смажити рибу на чавунній сковорідці
♦ Збираючись смажити рибу, покладіть на сковорідку почищену й нарізану скибочками сиру картоплину, і в квартирі менше буде пахнути рибою.
♦ Солити рибу слід за 15 хв. до смаження, щоб вона не розвалювалася.
♦ Риба виходить особливо смачною, якщо потримати її в молоці, обкачати в борошні та смажити на олії. А щоб жир не розбризкувався і риба краще підсмажилася, накрийте сковорідку друшляком.
♦ Заморожену рибу потрібно розморожувати у холодній підсоленій воді (1 ч. л. солі на 1 л води), щоб менше втратилося мінеральних речовин.
♦ Специфічний запах риби легко усунути, збризкавши її розведеним водою оцтом чи лимонним соком. При варінні камбали, тріски, палтуса у воду покладіть ще корінь петрушки чи селери, цибулю, спеції і влийте огіркового розсолу (1/3 скл. на 1 л води).
♦ Найкраще смажити рибу на чавунній сковорідці.
♦ Як соус до рибних страв можна використовувати сметану, хрін і гірчицю.
♦ Рибу, з якої важко знімається луска, занурюють на 30 сек. в окріп. Після цього її видаляти значно легше.
♦ Смак тушкованої риби покращиться, якщо при приготуванні додати до неї грибний бульйон або варені гриби (печериці, білі).
♦ Для приготування котлет не підходить надто жирна риба. А щоб позбутися специфічного запаху, перед приготуванням фаршу з риби слід обов’язково зняти шкірку.
«Погляд часу» №20-13.05.2021