Найкраще смажити рибу на чавунній сковорідці

Найкраще смажити рибу на чавунній сковорідці

Збираючись смажити рибу, покладіть на сковорідку почищену й нарізану скибочками сиру картоплину, і в квартирі менше буде пахнути рибою.

Солити рибу слід за 15 хв. до смаження, щоб вона не розвалювалася.

Риба виходить особливо смачною, якщо потримати її в молоці, обкачати в борошні та смажити на олії. А щоб жир не розбризкувався і риба краще підсмажилася, накрийте сковорідку друшляком.

Заморожену рибу потрібно розморожувати у холодній підсоленій воді (1 ч. л. солі на 1 л води), щоб менше втратилося мінеральних речовин.

Специфічний запах риби легко усунути, збризкавши її розведеним водою оцтом чи лимонним соком. При варінні камбали, тріски, палтуса у воду покладіть ще корінь петрушки чи селери, цибулю, спеції і влийте огіркового розсолу (1/3 скл. на 1 л води).

Найкраще смажити рибу на чавунній сковорідці.

Як соус до рибних страв можна використовувати сметану, хрін і гірчицю.

Рибу, з якої важко знімається луска, занурюють на 30 сек. в окріп. Після цього її видаляти значно легше.

Смак тушкованої риби покращиться, якщо при приготуванні додати до неї грибний бульйон або варені гриби (печериці, білі).

Для приготування котлет не підходить надто жирна риба. А щоб позбутися специфічного запаху, перед приготуванням фаршу з риби слід обов’язково зняти шкірку.

«Погляд часу» №20-13.05.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *