Найсмачніше хачапурі за 20 хвилин
Найпростіший рецепт хачапурі в домашніх умовах.

Склад:
- Вода – 100 мл,
- молоко – 150 мл,
- дріжджі сухі – 1 ст. л.,
- цукор – 1 ст. л.,
- борошно – 400 г,
- сіль – 1 ч. л.,
- яйце,
- масло вершкове – 40 г,
- сир сулугуні – 300-350 г,
- жовток – 1 шт.
Приготування
У воду додаємо молоко, дріжджі, цукор, перемішуємо і відставляємо в сторону, накривши плівкою.
У цей час готуємо тісто: у глибоку миску висипаємо борошно, сіль, перемішуємо. Робимо ямку посередині і вбиваємо всередину яйце і м’яке вершкове масло. Трохи перемішуємо, вливаємо наші дріжджі і приступаємо до замішування тіста на хачапурі.
На перший погляд здається, що борошна буде не вистачати, рекомендуємо довше вимісити, і це відчуття вас покине.
Готове тісто накриваємо плівкою і ставимо на годину в тепле місце. За цей час тісто виросте вдвічі і з нього ви можете приготувати 2 коржі (у такому випадку сир збільшуйте у два рази).
Тісто, що підійшло, ділимо на дві частини, одну частину розкатуємо в коло, кладемо зверху кулю з тертого сиру і закручуємо сир у тугий мішечок, не залишаючи дірок, потім перевертаємо кулю хвостиком вниз і розкачуємо його діаметром 20-22 см, приблизно 1 см завтовшки.
Коли форма готова, змащуємо її жовтком і посипаємо залишками сиру.
Випікаємо при температурі 200 °С 15 хв. – рум’яний сир підкаже вам своїм золотистим виглядом, що коржик готовий.
Подаємо, змастивши вершковим маслом, зі склянкою холодного молока.
«Погляд часу» №36-02.09.2021