Найсмачніше хачапурі за 20 хвилин

Найпростіший рецепт хачапурі в домашніх умовах.

Найсмачніше хачапурі

Склад:

  • Вода – 100 мл,
  • молоко – 150 мл,
  • дріжджі сухі – 1 ст. л.,
  • цукор – 1 ст. л.,
  • борошно – 400 г,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • яйце,
  • масло вершкове – 40 г,
  • сир сулугуні – 300-350 г,
  • жовток – 1 шт.

Приготування

У воду додаємо молоко, дріжджі, цукор, перемішуємо і відставляємо в сторону, накривши плівкою.

У цей час готуємо тісто: у глибоку миску висипаємо борошно, сіль, перемішуємо. Робимо ямку посередині і вбиваємо всередину яйце і м’яке вершкове масло. Трохи перемішуємо, вливаємо наші дріжджі і приступаємо до замішування тіста на хачапурі.

На перший погляд здається, що борошна буде не вистачати, рекомендуємо довше вимісити, і це відчуття вас покине.

Готове тісто накриваємо плівкою і ставимо на годину в тепле місце. За цей час тісто виросте вдвічі і з нього ви можете приготувати 2 коржі (у такому випадку сир збільшуйте у два рази).

Тісто, що підійшло, ділимо на дві частини, одну частину розкатуємо в коло, кладемо зверху кулю з тертого сиру і закручуємо сир у тугий мішечок, не залишаючи дірок, потім перевертаємо кулю хвостиком вниз і розкачуємо його діаметром 20-22 см, приблизно 1 см завтовшки.

Коли форма готова, змащуємо її жовтком і посипаємо залишками сиру.

Випікаємо при температурі 200 °С 15 хв. – рум’яний сир підкаже вам своїм золотистим виглядом, що коржик готовий.

Подаємо, змастивши вершковим маслом, зі склянкою холодного молока.

«Погляд часу» №36-02.09.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *