Названо найкорисніший річний овоч
Сьогодні баклажани доступні круглий рік, але найкращий їхній час – літній сезон.

Медики зазначають наступні корисні властивості баклажана:
- запобігає утворенню каменів у жовчному міхурі;
- знімає набряки і виводить солі сечової кислоти, що особливо важливо для людей, які мають подагру;
- стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, допомагає позбутися хронічних закрепів;
- має антисептичні та антибактеріальні властивості;
- відновлює сольовий і кислотно-лужний баланс;
- стабілізує рівень гемоглобіну при недокрів’ї;
- наявність у баклажанах вітаміну РР (нікотинової кислоти) сприяє полегшенню курцям процесу відмови від шкідливої звички;
- знижує рівень холестерину;
- вживання баклажанів сприяє зниженню ризику виникнення онкологічних захворювань;
- овоч містить антиоксиданти, які покращують роботу мозку;
- вживання баклажанів корисне для профілактики атеросклерозу;
- знижує ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи.
Протипоказання:
- проблеми в роботі нирок і жовчного міхура;
- захворювання шлунково-кишкового тракту (виразка, гастрит, розлади травлення);
- діабет.
«Погляд часу» №31-30.07.2020
Читайте також: Баклажани з яйцем