Названо найкорисніший річний овоч

Сьогодні баклажани доступні круглий рік, але найкращий їхній час – літній сезон.

Баклажани

Медики зазначають наступні корисні властивості баклажана:

  • запобігає утворенню каменів у жовчному міхурі;
  • знімає набряки і виводить солі сечової кислоти, що особливо важливо для людей, які мають подагру;
  • стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, допомагає позбутися хронічних закрепів;
  • має антисептичні та антибактеріальні властивості;
  • відновлює сольовий і кислотно-лужний баланс;
  • стабілізує рівень гемоглобіну при недокрів’ї;
  • наявність у баклажанах вітаміну РР (нікотинової кислоти) сприяє полегшенню курцям процесу відмови від шкідливої звички;
  • знижує рівень холестерину;
  • вживання баклажанів сприяє зниженню ризику виникнення онкологічних захворювань;
  • овоч містить антиоксиданти, які покращують роботу мозку;
  • вживання баклажанів корисне для профілактики атеросклерозу;
  • знижує ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи.

Протипоказання:

  • проблеми в роботі нирок і жовчного міхура;
  • захворювання шлунково-кишкового тракту (виразка, гастрит, розлади травлення);
  • діабет.

«Погляд часу» №31-30.07.2020  

Читайте також: Баклажани з яйцем

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *