Не спіткніться!

Спотикач – міцна настоянка на основі горілки зі спеціями та прянощами із цукром, яку готували в Україні з давніх-давен.

Настоянка cпотикач

Аби приготувати цей напій, вам потрібно запастися терпінням, адже настоювати спотикач потрібно близько двох тижнів. Але ви будете винагороджені чудовим смаком та ароматом цього напою. Подавати спотикач найкраще під час вечері в колі друзів чи рідних. Але обов’язково у невеликій кількості!

  • 500 мл горілки,
  • 6 бутонів гвоздики,
  • дрібка мускатного горіха,
  • 1 ст. л. ванільного цукру,
  • 100 г цукру,
  • 100 мл води,
  • лимон.

У скляній посудині до 500 мл горілки додайте 6 бутонів гвоздики, дрібку мускатного горіха і 1 ст. л. ванільного цукру.

Добре збовтайте суміш і залиште в темному місці на 1-1,5 тижня. Щоб смак настоянки був більш насиченим, трохи збовтуйте суміш щодня.

Коли пройде 1-1,5 тижня, зваріть цукровий сироп. З’єднайте в сотейнику 100 г цукру і 100 мл води, прогрійте на невеликому вогні до розчинення цукру. Додайте теплий сироп до настоянки і добре перемішайте. Вичавіть у напій сік половини лимона і знову перемішайте.

Готовий спотикач охолодіть і подавайте до столу.

«Погляд часу» №8 – 18.02.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *