Не заморожуйте ці продукти!
Заморозка – відмінний спосіб завжди мати під рукою запаси. Однак є продукти, які у жодному разі не варто заморожувати, керуючись збереженням їхньої якості і навіть питанням безпеки.
Фрукти й овочі з високим умістом води. Дині, селера, огірки та листя салату не повинні піддаватися заморожуванню, оскільки це зробить їх млявими і позбавленими смаку.
Молочні продукти і крем. Сметана, вершки, йогурт і заварний крем просто розшарується при заморожуванні, тому радимо вам тримати їх подалі від морозильної камери.
М’який сир. Тоді як тверді сири, такі як чеддер, швейцарський і пармезан, прекрасно підходять для зберігання у морозильнику, вершковий сир, бринза і сир для цих цілей не годяться.
Смажені продукти. Такі продукти у процесі заморозки також ризикують стати млявими, втративши апетитну хрустку скоринку.