Неправильні харчові звички, які ми несемо з дитинства

Неправильні харчові звички

Раніше люди багато фізично працювали, тому за основу харчування бралися, в основному, надмірно калорійні страви. Однак за останній час продукти стали менш здоровими, екологія погіршилася, люди мало рухаються, а ми несемо на собі вантаж усе тих же харчових звичок.

Перше, друге й компот

Радянські люди на роботі харчувалися дуже щільно: на перше – суп, на друге – м’ясо чи риба з гарніром, на третє – компот чи солодкий чай. Та ще й склянка сметани, булочка чи пиріжок! Неймовірно, але факт: комплексні обіди нині популярні не тільки в закладах громадського харчування, а й у сім’ях, хоча настільки ситне й калорійне харчування абсолютно не співвідноситься з тим, що сучасні люди стали менш рухливі.

Усе з хлібом

Цільнозерновий хліб – це корисний продукт, який є прекрасним джерелом клітковини. Але, по-перше, на столах більшості українців є зовсім інший хліб – з очищеного борошна, який по суті є порожніми калоріями, лише підвищує рівень цукру в крові. По-друге, навіть корисний хліб не варто їсти 4-5 разів на день.

Солодкі напої

Компоти, киселі, соки, лимонади, какао, кава, чай – у традиціях радянського харчування все це було солодким. І чимало наших співгромадян і нині не уявляють, як можна пити чай, каву або лимонад несолодкими. Тим часом, говорять учені, за дією на організм компоти й киселі практично не відрізняються від газованої води. Будь-які солодкі напої сприяють різкому стрибку цукру в крові.

Бутерброди

Принцип «правильного» радянського бутерброда простий: хліб, масло, а далі – за смаком. Пройшли десятиліття, але бутерброди так і залишилися одним із найпопулярніших видів сніданку. Щоправда, дієтологи радять: не виходить відмовитися від бутерброда, спробуйте зробити його хоча би правильним.

Багато консервів

Харчова комбінація «сосиски з горошком» була настільки популярна, що часто використовувалася як головна ілюстрація в книгах про смачну й здорову їжу. Нині консервовані овочі містять багато солі. Також існує тісний взаємозв’язок між уживанням консервованих продуктів і підвищеним ризиком розвитку серцевих захворювань.

«УЮТ» №41

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *