Непристойний торт

Непристойний торт
Непристойний торт

А таким ми його сміливо можемо назвати, адже він до непристойності солодкий, смачний, ніжний і м’який.

  • Чорний шоколад250 г,
  • вершкове масло250 г,
  • яйця5 шт.,
  • цукор120 г,
  • борошно2-4 ст. л.,
  • какао3 ст. л.,
  • розпушувач1 ч. л.,
  • вершки100 мл.

Для тіста розтопіть на водяній бані вершкове масло і 150 г темного шоколаду. Дайте масі охолонути.

Збийте яйця з цукром до пінистого стану. Змішайте борошно, какао і розпушувач, додайте до яєчної суміші й перемішайте. Коли шоколадно-вершкова маса буде теплою, додайте її в тісто і знову перемішайте. Вилийте тісто в змащену маслом форму і випікайте при температурі 160 °С протягом 30-40 хв. Потім дайте бісквіту охолонути. Можете залишити його в такому вигляді, а можете розрізати навпіл на два коржі й змастити їх будь-яким кремом.

Для глазурі нагрійте жирні вершки і додайте до них 100 г шоколаду, що залишився, нехай розтане. Трохи остудіть і полийте цією глазур’ю холодний торт. Через деякий час перенесіть його в холодильник, нехай застигне. Після прикрасьте його на свій смак.

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *