Незвичайні страви зі звичайних яєць
Здавалося б, що ще можна приготувати з яєць, крім яєчні, класичного омлету і варених яєць. Але, як виявилося, з яєць можна приготувати багато різних страв, які чудово згодяться як для сніданку в колі сім’ї, так і для подавання на святковий стіл.
Пікантна яєчня в картоплі

Склад:
На одну порцію:
- невелика картоплина,
- тертий пармезан – 1 ст. л.,
- чебрець – 1/2 ч. л.,
- зубчик часнику,
- вершкове масло – 1 ст. л.,
- сіль та перець – за смаком,
- яйце.
Приготування
Картоплю вимити і розрізати уздовж. Потім відправити на 40 хв. у розігріту до 180 °С духовку.
За допомогою ложки вийняти з картоплі м’якоть, щоб у кожній половинці утворилася порожнина.
Змішати м’якоть картоплі з пармезаном, чебрецем, подрібненим часником, олією, сіллю та перцем. Перемішати.
Заповнити половинки картоплини масою, а зверху викласти сире яйце. Після цього знову відправити в духовку на 20 хв. при температурі 180 °С.
Незвичайний листовий омлет

Склад:
- Яйця – 2 шт.,
- молоко – 2 ст. л.,
- соєвий соус – 1 ст. л.,
- шинка – 25 г,
- помідори – 0,25 шт.,
- сир – 25 г,
- зелень – 3 гілочки,
- олія.
Приготування
Змішати молоко, соус і яйця. Збити як слід.
Дрібно натерти сир, подрібни решту інгредієнтів. Змішати все в окремій мисці.
На змащену й розігріту сковороду вилити трохи суміші соусу, молока і яєць. Лити потрібно так, щоб при запіканні вийшов тонкий коржик.
Викласти частину начинки на половину коржа, другою прожареною половиною накрити начинку.
Знову налити млинцеву суміш і повторити всі дії, аж поки скінчаться інгредієнти.
Яєчний паштет

Склад:
- Яйця – 4 шт.,
- цибуля – 300 г,
- вершкове масло – 50 г,
- оливкова олія – 10 мл,
- волоські горіхи – 50 г,
- часник – 2 зубчики,
- сіль та перець – за смаком.
Приготування
Яйця відварити й охолодити.
У сковороді розтопити вершкове масло, додати до нього оливкову олію і обсмажити подрібнену цибулю.
У блендер скласти очищені яйця, обсмажену цибулю, часник і горіхи. Збити все до однорідної консистенції. Посолити, поперчити і ще раз як слід збити.
Поставити на 1,5 год. у холодильник. Після цього можна подавати до столу.
Двошаровий омлет із сиром

Склад:
- Яйця – 4 шт.,
- твердий сир – за смаком,
- кріп – 4 гілочки,
- сіль,
- чорний перець,
- олія – для смаження.
Приготування
Зелень подрібнити. Сир нарізати пластинками.
Відокремити білки від жовтків. Додати зелень до білка і перемішати.
У жовток додати сіль та перець. Перемішати.
На середньому вогні нагріти сковороду з невеликою кількістю олії, вилити жовток і смажити до готовності.
Коли жовток цілком просмажиться, викласти на край сир і скрутити рулетом.
Скручений рулет наблизити до бортика сковороди і вилити білок із зеленню. Коли білок повністю буде готовий, його потрібно скрутити до кінця. Зняти з вогню і подавати до столу.
Фаршировані яйця у фритюрі

Склад:
На 6 порцій:
- яйця – 4 шт.,
- майонез – 2 ст. л.,
- кетчуп – 1 ст. л.,
- гірчиця – 1 ст. л.,
- сіль та перець,
- борошно – 50 г,
- панірувальні сухарі – 100 г,
- олія – для фритюру.
Приготування
Відварити 3 яйця. Розрізати навпіл і дістати жовток.
Змішати жовтки з майонезом, гірчицею та кетчупом. Додати сіль та перець.
Зробити панірування для білка. Для цього потрібно обваляти кожну половинку в борошні, вмочити в сире яйце і потім обваляти в сухарях.
Обсмажити на олії до золотистої скоринки. Далі за допомогою кондитерського мішка гарно заповнити хрусткий білок масою з жовтків.
Перед подачею злегка посипати зеленню.
«Погляд часу» №48-26.11.2020