Незвичайні страви зі звичайних яєць

Здавалося б, що ще можна приготувати з яєць, крім яєчні, класичного омлету і варених яєць. Але, як виявилося, з яєць можна приготувати багато різних страв, які чудово згодяться як для сніданку в колі сім’ї, так і для подавання на святковий стіл.

Пікантна яєчня в картоплі
Пікантна яєчня в картоплі

Склад:

На одну порцію:

  • невелика картоплина,
  • тертий пармезан – 1 ст. л.,
  • чебрець – 1/2 ч. л.,
  • зубчик часнику,
  • вершкове масло – 1 ст. л.,
  • сіль та перець – за смаком,
  • яйце.

Приготування

Картоплю вимити і розрізати уздовж. Потім відправити на 40 хв. у розігріту до 180 °С духовку.

За допомогою ложки вийняти з картоплі м’якоть, щоб у кожній половинці утворилася порожнина.

Змішати м’якоть картоплі з пармезаном, чебрецем, подрібненим часником, олією, сіллю та перцем. Перемішати.

Заповнити половинки картоплини масою, а зверху викласти сире яйце. Після цього знову відправити в духовку на 20 хв. при температурі 180 °С.

Незвичайний листовий омлет
Незвичайний листовий омлет

Склад:

  • Яйця – 2 шт.,
  • молоко – 2 ст. л.,
  • соєвий соус – 1 ст. л.,
  • шинка – 25 г,
  • помідори – 0,25 шт.,
  • сир – 25 г,
  • зелень – 3 гілочки,
  • олія.

Приготування

Змішати молоко, соус і яйця. Збити як слід.

Дрібно натерти сир, подрібни решту інгредієнтів. Змішати все в окремій мисці.

На змащену й розігріту сковороду вилити трохи суміші соусу, молока і яєць. Лити потрібно так, щоб при запіканні вийшов тонкий коржик.

Викласти частину начинки на половину коржа, другою прожареною половиною накрити начинку.

Знову налити млинцеву суміш і повторити всі дії, аж поки скінчаться інгредієнти.

Яєчний паштет
Яєчний паштет

Склад:

  • Яйця – 4 шт.,
  • цибуля – 300 г,
  • вершкове масло – 50 г,
  • оливкова олія – 10 мл,
  • волоські горіхи – 50 г,
  • часник – 2 зубчики,
  • сіль та перець – за смаком.

Приготування

Яйця відварити й охолодити.

У сковороді розтопити вершкове масло, додати до нього оливкову олію і обсмажити подрібнену цибулю.

У блендер скласти очищені яйця, обсмажену цибулю, часник і горіхи. Збити все до однорідної консистенції. Посолити, поперчити і ще раз як слід збити.

Поставити на 1,5 год. у холодильник. Після цього можна подавати до столу.

Двошаровий омлет із сиром
Двошаровий омлет із сиром

Склад:

  • Яйця – 4 шт.,
  • твердий сир – за смаком,
  • кріп – 4 гілочки,
  • сіль,
  • чорний перець,
  • олія – для смаження.

Приготування

Зелень подрібнити. Сир нарізати пластинками.

Відокремити білки від жовтків. Додати зелень до білка і перемішати.

У жовток додати сіль та перець. Перемішати.

На середньому вогні нагріти сковороду з невеликою кількістю олії, вилити жовток і смажити до готовності.

Коли жовток цілком просмажиться, викласти на край сир і скрутити рулетом.

Скручений рулет наблизити до бортика сковороди і вилити білок із зеленню. Коли білок повністю буде готовий, його потрібно скрутити до кінця. Зняти з вогню і подавати до столу.

Фаршировані яйця у фритюрі
Фаршировані яйця у фритюрі

Склад:

На 6 порцій:

  • яйця – 4 шт.,
  • майонез – 2 ст. л.,
  • кетчуп – 1 ст. л.,
  • гірчиця – 1 ст. л.,
  • сіль та перець,
  • борошно – 50 г,
  • панірувальні сухарі – 100 г,
  • олія – для фритюру.

Приготування

Відварити 3 яйця. Розрізати навпіл і дістати жовток.

Змішати жовтки з майонезом, гірчицею та кетчупом. Додати сіль та перець.

Зробити панірування для білка. Для цього потрібно обваляти кожну половинку в борошні, вмочити в сире яйце і потім обваляти в сухарях.

Обсмажити на олії до золотистої скоринки. Далі за допомогою кондитерського мішка гарно заповнити хрусткий білок масою з жовтків.

Перед подачею злегка посипати зеленню.

«Погляд часу» №48-26.11.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *