Ніжні булочки з яблуком та корицею

Тісто, що тане в роті, соковиті яблучка і сильний аромат кориці приведуть вас у захват! Ці невагомі дріжджові булочки з яблуком та корицею підкорять своєю ніжністю. Здавалося б, до чого звична комбінація (яблука та кориця), але як же це смачно!

Ніжні булочки з яблуком та корицею

Склад:

  • Борошно – 600 г,
  • яйце,
  • молоко – 300 мл,
  • дріжджі – 20 г,
  • сіль – 1 щіпка,
  • ванільний цукор – 10 г,
  • кукурудзяний крохмаль – 50 г,
  • вершкове масло – 70 г,
  • яблука – 3 шт.,
  • кориця – 1 ст. л.,
  • цукор – 150 г.

Приготування

Пресовані дріжджі залийте молоком. Всипте 1 ст. л. цукру та 3 ст. л. борошна. Перемішайте, накрийте рушником та залиште на 10 хв.

До дріжджової суміші додайте яйце, крохмаль, ванільний цукор, сіль і борошно, що залишилося. Замісіть тісто. Накрийте його та приберіть у тепло на 30 хв.

Очистіть яблука від шкірки, видаліть серцевини. Наріжте фрукти тонкими пластинками.

Припиліть робочу поверхню борошном. Розкатайте тісто в пласт. Розріжте його на довгі смужки. Змастіть тісто розм’якшеним вершковим маслом. Посипте його цукром і корицею, що залишилися. Викладіть по всій довжині смужок яблучні пластинки. Скрутіть усе в рулетики.

Викладіть заготовки у форму для випікання, змащену олією. Відправте в розігріту до 180 °С духовку на 25 хв.

Секрети випічки
  • Для того, щоб під час приготування млинців не доливати на сковорідку олії, потрібно влити її в приготовлене тісто й перемішати (1 ст. л. олії на 2 кг тіста).
  • Пироги довго не засихатимуть, якщо їх тримати в глиняному посуді, накривши серветкою.
  • Якість випічки виробу можна визначити за її вагою: що легший виріб, то краще він спечений.
  • Для того, щоб освіжити підсохлі булочки або печиво, необхідно збризнути їх водою чи опустити на секунду в молоко. Потім поставити деко на велику посудину з водою і поставити у духовку на декілька хвилин. Вода буде випаровуватися, і пиріжки стануть як свіжі.
  • Спечений пиріг не варто відразу виймати з форми, потрібно залишити його до охолодження.

Але не можна залишати надовго на деці – пиріг стане вологим.

«Уют» №43-27.10.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *