Ніжні булочки з яблуком та корицею
Тісто, що тане в роті, соковиті яблучка і сильний аромат кориці приведуть вас у захват! Ці невагомі дріжджові булочки з яблуком та корицею підкорять своєю ніжністю. Здавалося б, до чого звична комбінація (яблука та кориця), але як же це смачно!

Склад:
- Борошно – 600 г,
- яйце,
- молоко – 300 мл,
- дріжджі – 20 г,
- сіль – 1 щіпка,
- ванільний цукор – 10 г,
- кукурудзяний крохмаль – 50 г,
- вершкове масло – 70 г,
- яблука – 3 шт.,
- кориця – 1 ст. л.,
- цукор – 150 г.
Приготування
Пресовані дріжджі залийте молоком. Всипте 1 ст. л. цукру та 3 ст. л. борошна. Перемішайте, накрийте рушником та залиште на 10 хв.
До дріжджової суміші додайте яйце, крохмаль, ванільний цукор, сіль і борошно, що залишилося. Замісіть тісто. Накрийте його та приберіть у тепло на 30 хв.
Очистіть яблука від шкірки, видаліть серцевини. Наріжте фрукти тонкими пластинками.
Припиліть робочу поверхню борошном. Розкатайте тісто в пласт. Розріжте його на довгі смужки. Змастіть тісто розм’якшеним вершковим маслом. Посипте його цукром і корицею, що залишилися. Викладіть по всій довжині смужок яблучні пластинки. Скрутіть усе в рулетики.
Викладіть заготовки у форму для випікання, змащену олією. Відправте в розігріту до 180 °С духовку на 25 хв.
Секрети випічки
- Для того, щоб під час приготування млинців не доливати на сковорідку олії, потрібно влити її в приготовлене тісто й перемішати (1 ст. л. олії на 2 кг тіста).
- Пироги довго не засихатимуть, якщо їх тримати в глиняному посуді, накривши серветкою.
- Якість випічки виробу можна визначити за її вагою: що легший виріб, то краще він спечений.
- Для того, щоб освіжити підсохлі булочки або печиво, необхідно збризнути їх водою чи опустити на секунду в молоко. Потім поставити деко на велику посудину з водою і поставити у духовку на декілька хвилин. Вода буде випаровуватися, і пиріжки стануть як свіжі.
- Спечений пиріг не варто відразу виймати з форми, потрібно залишити його до охолодження.
Але не можна залишати надовго на деці – пиріг стане вологим.
«Уют» №43-27.10.2022