Ніжний шоколадний кекс на сметані
Ніжний шоколадний кекс на сметані дуже повітряний, ніжний, і надзвичайно смачний, упевнені, що рецепт вам сподобається.

Склад :
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 180 г;
- олія – 150 г;
- сметана – 200 г;
- борошно – 150 г;
- какао – 40 г;
- розпушувач – 11 г.
Шоколадна глазур :
- шоколад – 100 г,
- молоко – 100 мл,
- цукрова пудра – 3 ст. л.,
- олія – 25 г.
Приготування
У глибокій ємності збиваємо яйця з цукром до збільшення маси, потім додаємо олію. Усе добре перемішуємо та додаємо сметану силіконовою лопаткою акуратними рухами, далі в загальну масу просіюємо борошно, какао та розпушувач. Також акуратно все перемішуємо.
Тісто переливаємо в змащену олією форму.
Форму обстукуємо об стіл, щоб вийшли великі бульбашки повітря, і ставимо в розігріту до 170 °С духовку на 30-35 хв.
Готовність кексу перевіряємо дерев’яною шпажкою, вона має виходити абсолютно сухою.
Кексу даємо охолонути, перевертаємо на блюдо.
Далі готуємо шоколадну глазур. У гаряче молоко додаємо шоколад. Добре розмішуємо і додаємо цукрову пудру за смаком та олію. Покриваємо кекс шоколадом і кличемо всіх до столу.
Смачного!
«Уют» №34-18.08.2022