Ніжний шоколадний кекс на сметані

Ніжний шоколадний кекс на сметані дуже повітряний, ніжний, і надзвичайно смачний, упевнені, що рецепт вам сподобається.

Ніжний шоколадний кекс на сметані

Склад :

  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 180 г;
  • олія – 150 г;
  • сметана – 200 г;
  • борошно – 150 г;
  • какао – 40 г;
  • розпушувач – 11 г.

Шоколадна глазур :

  • шоколад – 100 г,
  • молоко – 100 мл,
  • цукрова пудра – 3 ст. л.,
  • олія – 25 г.

Приготування

У глибокій ємності збиваємо яйця з цукром до збільшення маси, потім додаємо олію. Усе добре перемішуємо та додаємо сметану силіконовою лопаткою акуратними рухами, далі в загальну масу просіюємо борошно, какао та розпушувач. Також акуратно все перемішуємо.

Тісто переливаємо в змащену олією форму.

Форму обстукуємо об стіл, щоб вийшли великі бульбашки повітря, і ставимо в розігріту до 170 °С духовку на 30-35 хв.

Готовність кексу перевіряємо дерев’яною шпажкою, вона має виходити абсолютно сухою.

Кексу даємо охолонути, перевертаємо на блюдо.

Далі готуємо шоколадну глазур. У гаряче молоко додаємо шоколад. Добре розмішуємо і додаємо цукрову пудру за смаком та олію. Покриваємо кекс шоколадом і кличемо всіх до столу.

Смачного!

«Уют» №34-18.08.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *