Ніжний смак курячої печінки
Курячу печінку можна приготувати з цибулею або сметаною чи зробити на її основі салат. Або ж перемолоти печінку на ароматний паштет.
Куряча печінка у сметані

Склад:
- 350 г печінки,
- цибулина,
- морквина,
- 2 ст. л. сметани,
- 2 ст. л. олії,
- спеції,
- зелена цибуля – за бажанням.
Приготування
Натерти моркву на тертці, а цибулю нарізати кружечками. Обсмажити цибулю і моркву хвилину, а потім додати печінку. Готувати 2-3 хв. Потім додати сметану, перемішати й готувати ще 3-4 хв.
Залишити страву у сковорідці під кришкою ще на 15 хв. настоятися і тільки потім подавати її на стіл.
Печінку можна їсти з рисом, картопляним пюре або з грінками.
Печінковий паштет-рулет

Склад:
- 500 г печінки,
- 2 цибулини,
- борошно (для панірування),
- сіль,
- суміш перців,
- 150 г вершкового масла,
- кріп,
- олія.
Приготування
Печінку почистити від плівок і жилок, нарізати скибочками, запанірувати в борошні й обсмажити на олії.
Цибулю нарізати півкільцями й спасерувати окремо. З’єднати обидві маси, охолодити та скласти у блендер. Збити все на максимальних обертах до однорідної суміші. Посолити, поперчити, додати 70 г вершкового масла.
Ще раз перемолоти все до ніжної однорідної консистенції (можна скористатися і м’ясорубкою, але тоді печінку слід перемелювати двічі-тричі).
На харчову плівку викласти рівномірним шаром паштет у вигляді прямокутника. По серединці покласти решту вершкового масла змішаного з кропом. Скрутити все у вигляді рулету. Щільно загорнути рулет плівкою з усіх боків. Відправити в холодильник. Через 2-3 год. плівку можна зняти й нарізати рулет шматочками.
Куряча печінка із цибулею

Склад:
- 350 г печінки,
- 2-3 ст. л. олії,
- цибулина,
- 3 ст. л. борошна,
- спеції.
Приготування
Добре розігріти дві сковорідки.
На тарілку висипати борошно і змішати його зі спеціями. Обваляти в борошні шматочки печінки і викласти на першу сковорідку. Смажити, періодично перемішуючи, до золотистої скоринки.
Тим часом нарізати цибулю тонкими півкільцями й обсмажити на іншій сковорідці до золотистості. Змішати інгредієнти з обох сковорідок і залишити під кришкою ще на 15 хв.
Подавати з макаронами, рисом або картопляним пюре.
«Погляд часу» №11-16.03.2023