Ніжний смак курячої печінки

Курячу печінку можна приготувати з цибулею або сметаною чи зробити на її основі салат. Або ж перемолоти печінку на ароматний паштет.

Куряча печінка у сметані

Куряча печінка у сметані

Склад:

  • 350 г печінки,
  • цибулина,
  • морквина,
  • 2 ст. л. сметани,
  • 2 ст. л. олії,
  • спеції,
  • зелена цибуля – за бажанням.

Приготування

Натерти моркву на тертці, а цибулю нарізати кружечками. Обсмажити цибулю і моркву хвилину, а потім додати печінку. Готувати 2-3 хв. Потім додати сметану, перемішати й готувати ще 3-4 хв.

Залишити страву у сковорідці під кришкою ще на 15 хв. настоятися і тільки потім подавати її на стіл.

Печінку можна їсти з рисом, картопляним пюре або з грінками.

Печінковий паштет-рулет

Печінковий паштет-рулет

Склад:

  • 500 г печінки,
  • 2 цибулини,
  • борошно (для панірування),
  • сіль,
  • суміш перців,
  • 150 г вершкового масла,
  • кріп,
  • олія.

Приготування

Печінку почистити від плівок і жилок, нарізати скибочками, запанірувати в борошні й обсмажити на олії.

Цибулю нарізати півкільцями й спасерувати окремо. З’єднати обидві маси, охолодити та скласти у блендер. Збити все на максимальних обертах до однорідної суміші. Посолити, поперчити, додати 70 г вершкового масла.

Ще раз перемолоти все до ніжної однорідної консистенції (можна скористатися і м’ясорубкою, але тоді печінку слід перемелювати двічі-тричі).

На харчову плівку викласти рівномірним шаром паштет у вигляді прямокутника. По серединці покласти решту вершкового масла змішаного з кропом. Скрутити все у вигляді рулету. Щільно загорнути рулет плівкою з усіх боків. Відправити в холодильник. Через 2-3 год. плівку можна зняти й нарізати рулет шматочками.

Куряча печінка із цибулею

Куряча печінка із цибулею

Склад:

  • 350 г печінки,
  • 2-3 ст. л. олії,
  • цибулина,
  • 3 ст. л. борошна,
  • спеції.

Приготування

Добре розігріти дві сковорідки.

На тарілку висипати борошно і змішати його зі спеціями. Обваляти в борошні шматочки печінки і викласти на першу сковорідку. Смажити, періодично перемішуючи, до золотистої скоринки.

Тим часом нарізати цибулю тонкими півкільцями й обсмажити на іншій сковорідці до золотистості. Змішати інгредієнти з обох сковорідок і залишити під кришкою ще на 15 хв.

Подавати з макаронами, рисом або картопляним пюре.

 «Погляд часу» №11-16.03.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *