Новорічна закуска «Ялинка»

Смачна новорічна закуска «Ялинка» для св’яткового столу. Вона дуже проста в приготуванні і така ефектна. Повірте, від такої закуски відмовитись неможливо.

Склад:

  • Картопля – 300 г,
  • вершкове масло – 30 г,
  • яйце – 1 шт.,
  • твердий сир – 30 г,
  • куряче філе – 650 г,
  • цибуля – 200 г,
  • часник – 1 зуб.,
  • сіль,
  • перець,
  • паприка – за смаком,
  • кріп,
  • гриби – 250 г,
  • крекери солоні – 100 г,
  • червоний перець болгарський – для прикраси.

Приготування

Відваріть картоплю у підсоленій воді. Розімніть у пюре з вершковим маслом, додайте яйце, тертий сир і подрібнений кріп, перемішайте.

Наріжте філе та 100 г цибулі великими шматками і складіть у чашу блендера. Всипте сіль, перець і паприку, додайте часник. Перебийте у фарш. Або пропустіть інгредієнти через м’ясорубку. Відбийте фарш об стіл, щоб він став щільнішим.

Цибулю і гриби наріжте кубиками й обсмажте на олії.

Розділіть фарш на 7 однакових шматочків. Розімніть кожен у коржик і викладіть у центр грибну начинку. Загорніть начинку у фарш і сформуйте конус.

Викладіть заготовки на деко, застелене пергаментним папером. Запікайте м’ясні ялинки в розігрітій до 200 °С духовці протягом 30 хв.

Перекладіть картоплю в кондитерський мішок із насадкою. Прикрасьте запечені конуси картопляною масою і поверніть ялинки в духовку ще на 15 хв., зменшивши температуру до 180 °С.

Обваляйте запечені конуси у дрібно нарубаному кропі і встановіть вже ялинки на солоний крекер.

Верхівку ялинки прикрасьте шматочком болгарського перцю.

  « Уют» №52-23.12.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.