Новорічна закуска «Ялинка»
Смачна новорічна закуска «Ялинка» для св’яткового столу. Вона дуже проста в приготуванні і така ефектна. Повірте, від такої закуски відмовитись неможливо.

Склад:
- Картопля – 300 г,
- вершкове масло – 30 г,
- яйце – 1 шт.,
- твердий сир – 30 г,
- куряче філе – 650 г,
- цибуля – 200 г,
- часник – 1 зуб.,
- сіль,
- перець,
- паприка – за смаком,
- кріп,
- гриби – 250 г,
- крекери солоні – 100 г,
- червоний перець болгарський – для прикраси.
Приготування
Відваріть картоплю у підсоленій воді. Розімніть у пюре з вершковим маслом, додайте яйце, тертий сир і подрібнений кріп, перемішайте.
Наріжте філе та 100 г цибулі великими шматками і складіть у чашу блендера. Всипте сіль, перець і паприку, додайте часник. Перебийте у фарш. Або пропустіть інгредієнти через м’ясорубку. Відбийте фарш об стіл, щоб він став щільнішим.
Цибулю і гриби наріжте кубиками й обсмажте на олії.
Розділіть фарш на 7 однакових шматочків. Розімніть кожен у коржик і викладіть у центр грибну начинку. Загорніть начинку у фарш і сформуйте конус.
Викладіть заготовки на деко, застелене пергаментним папером. Запікайте м’ясні ялинки в розігрітій до 200 °С духовці протягом 30 хв.
Перекладіть картоплю в кондитерський мішок із насадкою. Прикрасьте запечені конуси картопляною масою і поверніть ялинки в духовку ще на 15 хв., зменшивши температуру до 180 °С.
Обваляйте запечені конуси у дрібно нарубаному кропі і встановіть вже ялинки на солоний крекер.
Верхівку ялинки прикрасьте шматочком болгарського перцю.
« Уют» №52-23.12.2021