Новорічні страви та рекомендації на 2019 рік під заступництвом Жовтої Земляної Свині (Кабана)

Не секрет, що свинка любить добре і багато поїсти. Але їжа, яка їй пропонується, незважаючи на щедрість, не повинна бути одноманітною. Тому страви, представлені на святковому столі для її зустрічі, припускають різноплановість у складі і рецептурі по їх виготовленню.
До того ж, їх повинно бути багато. Більшість із них слід приготувати за абсолютно новими, що раніше не були випробуваними, рецептами.
Закуска «Гламурні поросятка»
Кумедну страву «Гламурні поросятка» приготуйте разом зі своїми дітьми – це буде для них цікавим заняттям і принесе багато задоволення! Дітям – радість, а на святковий стіл – відмінна закуска! А ще такими поросятками можна прикрасити будь-який салат.
- Курячі яйця (варені) – 5 шт.,
- буряк варений – 1 шт.,
- цибуля – 1 шт.,
- гриби – 250 г,
- майонез – 2-3 ст. л.,
- перець чорний горошком – 10 шт.,
- сіль,
- перець мелений.

Буряк очистити і нарізати середніми кубиками, залити окропом. Занурити у цей гарячий настій зварені й очищені яйця на 30 хв. Яйця повинні бути повністю вкриті водою. Приготувати начинку для яєць. Гриби й очищену від лушпиння цибулю нарізати дрібними кубиками. Перекласти підготовлені продукти у сковороду, обсмажити до готовності, посолити, поперчити.
Вийняти яйця з бурякової води. Дати їм трохи обсохнути. Зрізати невелику частину яйця і вийняти жовток.
Жовтки покласти до грибів і цибулі, розім’яти виделкою, перемішати. Додати у цю суміш ложку майонезу і знову перемішати, спробувати на сіль. Начинити білки і відразу укласти на блюдо. З решти зрізаних частин білка вирізати маленькі трикутники для вушок і п’ятачків-носиків. Гострим ножем зробити маленькі надрізи у фаршированих яйцях і вставити вушка.
Також ножем зробити поглиблення і вставити горошини перцю – це будуть очі. П’ятачки змастити майонезом і приклеїти на місце призначення. Вирізати ще й гачки-хвостики, а потім, за допомогою ножа, так само відправити на місце. Подавати на тарілці, прикрашеній листям салату.
Салат «Кулька на ялинку»
- Шинка – 200 г,
- яблуко (кисле) – 1 шт.,
- яйця – 4 шт.,
- сир – 100 г,
- грецькі горіхи – жменя,
- часник –2 зубчики,
- гранат (для прикраси) – 1 шт.,
- зелень петрушки – 0,5 пучка,
- майонез,
- сіль,
- мелений перець.

Шинку нарізати тонкою соломкою. Яблуко очистити від шкірки і натерти на тертці. Сир натерти на тертці. Часник і зелень петрушки подрібнити. Волоські горіхи подрібнити. Яйця відварити. У 2 яєць відокремити білки від жовтків. Білки натерти в окрему миску, на середній тертці (і залишити для прикраси салату). Решта жовтків і 2 яйця порізати.
З’єднати у великій мисці: шинку, яблуко, сир, часник, зелень, волоські горіхи і подрібнені яйця з жовтками.
Заправити салат майонезом, сіллю і перцем свіжомеленим. І добре перемішати.
Викласти салат гіркою на тарілку. Гірку трохи утрамбувати і згладити, змоченими у воді руками. Змастити поверхню майонезом. Прикрасити салат зернами граната і яєчним білком. Із фольги вирізати кріплення для кульки, і покласти поруч гілочку кропу, імітуючи ялинову гілку.
Курячий рулет «Княжий»
- Філе куряче – 700 г,
- зелень свіжа – 2 ч. л.,
- часник –3-4 зубчики,
- паприка солодка мелена – 1 ст. л.,
- желатин – 30 г,
- сіль,
- перець чорний.

Куряче філе нарізати невеликими шматочками, додати дрібно нарізаний часник, паприку, зелень, перець, сіль, сухий желатин і вимішати.
Викласти масу в рукав для запікання, щільно обв’язати мотузкою і помістити у жароміцну форму.
Запікати у духовці протягом 50 хв.
Вийняти з духовки, охолодити і поставити у холодильник до повного застигання желе (5-7 год.). Застиглий рулет викласти на блюдо, прикрасити рулет зернятками граната і подавати в якості закуски.
Апельсиновий торт «Новорічне містечко»
Для торта:
- борошно – 150 г,
- розпушувач – 1 ч. л.,
- миндаль – 150 г,
- мак – 2,5 ст. л.,
- яйця – 3 шт.,
- цукор – 425 г,
- апельсин – 2 шт.
Для апельсинового крему:
- яйце – 4 шт.,
- апельсин – 1 шт.,
- лимон – 1 шт.,
- цукор – 100 г,
- вершкове масло – 100 г.
Нарізати часточками неочищені апельсини, покласти їх у каструлю, залити 300 мл води, додати 250 г цукру. Перемішати і варити, поки кірка апельсина не розм’якне. Зняти з вогню і дати охолонути.
Форму застелити папером для випічки і змастити маслом.
Варені апельсини збити блендером. У мисці змішати борошно, мигдаль, пекарський порошок, мак. Яйця збити з цукром окремо і ввести у борошно. Додати апельсинову масу. Вимісити. Тісто перелити у форму і випікати 20-25 хв. при 180 °С.
Для крему збити яйця з соком і цедрою апельсина і лимона. Додати масло, цукор і нагріти на паровій бані до загустіння, помішуючи.
Апельсиновий корж розрізати на 2 частини.
Прикрасити торт апельсином і залити зверху прозорим желатином. Боки торта можна прикрасити імбирними пряниками у вигляді будиночків.