НУ Дуже смачне м’ясо

м'ясний рулет

Хочу поділитися рецептом смачного м’яса, яке можна використовувати і як закуску, і як заміну ковбаси на бутерброди, і для салатів. Раджу всім спробувати приготувати. Трохи витраченого часу і зусиль – максимум смаку та користі!

Із кілограм м’якоті, можна навіть узяти курячі грудки, помити, розділити на великі поздовжні шматки (грудки навпіл) і витримати добу у маринаді з 3 скл. води з 2 ст. л. крупної солі і такою ж кількістю цукру, 1 ч. л. чорного перцю горошком і 2-3 лавровими листками. Промариноване м’ясо витягнути з маринаду, промити гарненько під проточною водою, обсушити серветкою. Приготувати соус з 2 ст. л. меду, по 1 ст. л. оливкової олії і соєвого соусу, щіпки паприки, чорного перцю і 2-3 подрібнених зубчиків часнику. Шматки м’яса добре обмазати соусом і залишити маринуватися на 2-3 год. Потім м’ясо звернути у рулетики, щільно обв’язати ниткою і поставити у холодильник на ніч.

Тепер можна і запікати. Можна у формі чи на деці, застеленому фольгою. Духовку нагріти до 150 °С, поставити м’ясо у духовку на годину. Через 35-40 хв. збільшити температуру до 180 °С, змастити м’ясо соком і запікати ще хвилин 40-50. Готове м’ясо вийняти з духовки і дати йому охолонути.

П. А. Мойсеєнко

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber