Обережно: літо…
Учені назвали продукти, які несуть небезпеку в теплу пору року, оскільки збільшується ризик зараження сальмонелою.
Крім відомого всім джерела сальмонели – яєць свійської птиці та продукції з них, із підвищенням температури повітря зростають шанси виявити її і в інших продуктах.
Наприклад, за словами експертів, сальмонела може виявитися в будь–якій рослині, политій при вирощуванні водою з гноєм. Також медики повідомили
про те, що сальмонели здатні проникати в молюски при їх контакті із забрудненою водою і навіть опинитися в тістечку тірамісу. Крім того, ризик заразитися сальмонельозом різко виростає в разі недостатньої теплової обробки курятини, свинини чи телятини.
«Сирі продукти слід добре промивати в проточній воді, не наражати на розморожування і заморожування по кілька разів і не зберігати довго на відкритому повітрі при температурі навколишнього середовища», – розповіли ї ї експерти про те, як уникнути небезпечного зараження.
Корисно знати і про те, що сильний холод або температура вище 70 °С здатні покінчити з нещасними бактеріями раз і назавжди. Але носіями сальмонели, крім продуктів, можуть виявитися ще й люди, які нехтують дотриманням правил.