Очищаємо печінку кульбабами

«Погляд часу» №17-2019
Навесні, коли починають цвісти кульбаби, я проводжу очищення організму, використовуючи цю рослину.
Процедура не складна.
Вранці вирушаю туди, де цвітуть кульбаби (бажано, щоб це було місце, віддалене від проїжджої частини). Зриваю кульбаби так, щоб ніжка була довгою.
Легко вдаряю квіткою по долоні для того, щоб її залишили комахи. Чищу ніжку від пушку, який на ній. Скручую ніжку у кільце і відправляю у рот. Ретельно пережовую і проковтую. Смак, звичайно, не цукровий, але потерпіти можна, та й потрібно на благо організму. Так з’їдаю десять квіток із ніжками (починати можна з п’яти, а потім додавати по квітці кожен день, поки не дійде до десяти).
Таку процедуру проводжу натщесерце протягом усього сезону, поки цвіте кульбаба. Вона добре чистить печінку й увесь організм від токсинів.
Ще навесні дуже корисно вживати молоду кропиву
Я готую з молодої кропиви омлети (кропиви додаю без фанатизму – так, щоб приємно було їсти). Корисно пити чай з молодої кропиви. Він очищає кров. Для приготування чаю беру гілочку молодої кропиви і заливаю 0,5 л окропу, настоюю (все це можна робити у термосі) і п’ю, трохи розбавивши окропом, протягом дня з медом. Молоду кропиву зрізаю і сушу у тіні, щоб і взимку пити чай.
Майя Шмальц