Очищаємо м’ясо від антибіотиків

Курка – один з найбільш частих продуктів на обідніх столах. На жаль, сучасні виробники нерідко годують птицю непростими кормами, а з додаванням гормонів, завдяки чому вона швидше росте і набирає вагу. Та й як без антибіотиків, які теж використовують, щоб захистити курей від вірусних та бактеріальних захворювань? І все б нічого, але вони небезпечні для людини.

Як очистити м'ясо курки від антибіотиків

Фахівці кажуть, що не можна розпізнати за зовнішнім виглядом, чи містить м’ясо курки гормони і антибио-тики, тому є кілька способів, які допомагають очистити продукт від шкідливих речовин.
Відварювання
Візьміть тушку, протріть її паперовими серветками, опустіть в каструлю з водою. Дочекайтеся, поки закипить вода, і проваріть курку близько 15-20 хв. Дістаньте тушку, ретельно промийте її, покладіть в чисту каструлю, залийте водою і знову проваріть. При першому відварювання з м’яса йде близько 80 % шкідливих речовин. Це проста дія допоможе позбавити м’ясо від різних добавок. Перший бульйон необхідно вилити, його не можна використовувати.
Запікання
Спочатку виріжте всі нутрощі з курки, тому що в них накопичуються токсини, а потім ретельно промийте тушку під проточною водою. Бажано видалити і шкірку, адже в ній також накопичуються гормони росту і антибіотики.
Спочатку 10-15 хв. проваріть птицю, злийте бульйон, а потім відправте м’ясо в духовку.
Найкращий варіант
Спосіб, який допоможе прибрати всі шкідливі сполуки – попереднє маринування м’яса птиці. Тушку очистіть, промийте, покладіть в каструлю, додавши в неї 2 ст. л. солі і лимонного соку і 1 л води. Нехай в цьому розчині тушка побуде 2-3 години. Злийте воду, можна ще раз промаринувати в аналогічному розчині і потім приступати до готування за обраним вами рецептом.
Пам’ятайте
15-20 хв., витрачених на підготовку, допоможуть уникнути багатьох проблем зі здоров’ям, адже регулярне вживання курки, в складі якої є антибіотики і гормони, може стати причиною появи збоїв гормонального фону і порушень нормальної мікрофлори кишечника.

«Погляд часу » №17-22.04.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *