Одеський салат від Тетяни Литвинової

Одеський салат від Тетяни Литвинової

Суддя «МастерШеф» Тетяна Литвинова – одеситка і просто обожнює одеську кухню. Салат із перців і баклажанів – родзинка одеської кухні. І щоб ця страва радувала не тільки у літній період, Тетяна Литвинова придумала, як її заготовити на зиму.

Для заготівлі на 1 порцію потрібні:

  • баклажан – 1 шт.,
    перець – 1 шт.

Для заправки салату:

  • помідор – 1 великий або кілька дрібних;
  • часник – 1-2 зубки;
  • сіль,
  • мелений перець;
  • оливкова олія;
  • кінза,
  • петрушка.

Баклажан краще взяти круглої форми. Перець потрібно брати сезонний, соковитий і м’ясистий. Чим товщі його стінки, тим більше вийде салату.

Перець і баклажан запекти в духовці або на відкритому вогні, тоді вони будуть із димком. Запікати потрібно до повної готовності, так їх буде легко очистити і баклажан не буде на смак як вата.

Баклажан потрібно наколоти шпажкою перед запіканням. Після того, як овочі охолонуть, зняти з них шкірку і скласти порційно в зручні ємності в пропорції: 1 баклажан на 1 перець.

Усе залежить від розмірів вашої морозильної камери і сім’ї. Овочі потрібно зберігати в морозильній камері й діставати за кілька годин до вживання.

– Я нарізаю великими шматками, щоб відчувати смак овочів. Заправляю салат очищеним від плівок помідором, натертим на тертці, часником за смаком, сіллю, чорним перцем і оливковою олією, подаю з кінзою або петрушкою, – поділилася секретами телеведуча.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *