Одеський салат від Тетяни Литвинової
Суддя «МастерШеф» Тетяна Литвинова – одеситка і просто обожнює одеську кухню. Салат із перців і баклажанів – родзинка одеської кухні. І щоб ця страва радувала не тільки у літній період, Тетяна Литвинова придумала, як її заготовити на зиму.
Для заготівлі на 1 порцію потрібні:
- баклажан – 1 шт.,
перець – 1 шт.
Для заправки салату:
- помідор – 1 великий або кілька дрібних;
- часник – 1-2 зубки;
- сіль,
- мелений перець;
- оливкова олія;
- кінза,
- петрушка.
Баклажан краще взяти круглої форми. Перець потрібно брати сезонний, соковитий і м’ясистий. Чим товщі його стінки, тим більше вийде салату.
Перець і баклажан запекти в духовці або на відкритому вогні, тоді вони будуть із димком. Запікати потрібно до повної готовності, так їх буде легко очистити і баклажан не буде на смак як вата.
Баклажан потрібно наколоти шпажкою перед запіканням. Після того, як овочі охолонуть, зняти з них шкірку і скласти порційно в зручні ємності в пропорції: 1 баклажан на 1 перець.
Усе залежить від розмірів вашої морозильної камери і сім’ї. Овочі потрібно зберігати в морозильній камері й діставати за кілька годин до вживання.
– Я нарізаю великими шматками, щоб відчувати смак овочів. Заправляю салат очищеним від плівок помідором, натертим на тертці, часником за смаком, сіллю, чорним перцем і оливковою олією, подаю з кінзою або петрушкою, – поділилася секретами телеведуча.