Огірковий салат по-турецьки

Для цієї закуски потрібні свіжі огірочки. Особливою страву робить заправка з йогурту та зелені. Невеликий пучок м’яти надає салату свіжості, а червона цибуля – солодкості з легкою гостринкою.

Огірковий салат по-турецьки

Склад:

  • Огірки – 7-8 шт.,
  • кріп – 1 пуч.,
  • м’ята – 1 пуч.,
  • червона цибуля – 1 шт.,
  • грецький йогурт – 200 г,
  • сметана – 2 ст. л.,
  • лимонний сік – 1-2 ст. л.,
  • часник – 2 зуб.,
  • сіль – 0,5 ч. л.,
  • цукор – 1 щіп.,
  • оливкова олія – 1 ст. л.,
  • вода – 1 ч. л.,
  • перець – за смаком.

Приготування

Наріжте огірки тонкими однаковими кружечками. Подрібніть кріп та м’яту, тонко наріжте невелику цибулину. З’єднайте з огірками.

Для заправки змішайте йогурт, жирну сметану, сік лимона, оливкову олію та воду, подрібнений часник і додайте щедру щіпку цукру. Посоліть і поперчіть за смаком.

Залийте отриманим соусом овочі та зелень. Перемішайте та спробуйте. При необхідності додайте ще солі та лимонного соку.

Подавати такий салат з огірків слід відразу ж. Він чудово поєднується з багатьма м’ясними стравами та гарнірами.

«Уют» №14-01.04.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *