Огірковий салат по-турецьки
Для цієї закуски потрібні свіжі огірочки. Особливою страву робить заправка з йогурту та зелені. Невеликий пучок м’яти надає салату свіжості, а червона цибуля – солодкості з легкою гостринкою.

Склад:
- Огірки – 7-8 шт.,
- кріп – 1 пуч.,
- м’ята – 1 пуч.,
- червона цибуля – 1 шт.,
- грецький йогурт – 200 г,
- сметана – 2 ст. л.,
- лимонний сік – 1-2 ст. л.,
- часник – 2 зуб.,
- сіль – 0,5 ч. л.,
- цукор – 1 щіп.,
- оливкова олія – 1 ст. л.,
- вода – 1 ч. л.,
- перець – за смаком.
Приготування
Наріжте огірки тонкими однаковими кружечками. Подрібніть кріп та м’яту, тонко наріжте невелику цибулину. З’єднайте з огірками.
Для заправки змішайте йогурт, жирну сметану, сік лимона, оливкову олію та воду, подрібнений часник і додайте щедру щіпку цукру. Посоліть і поперчіть за смаком.
Залийте отриманим соусом овочі та зелень. Перемішайте та спробуйте. При необхідності додайте ще солі та лимонного соку.
Подавати такий салат з огірків слід відразу ж. Він чудово поєднується з багатьма м’ясними стравами та гарнірами.
«Уют» №14-01.04.2022