Окрошка на квасі

«УЮТ» №24-2019
Крім ситності й різноманітності смаку, вона має ще й прохолодні властивості. Цей холодний суп – необхідна частина літнього частування. Обов’язково спробуйте приготувати окрошку на домашньому квасі.
- Картопля – 7 шт.,
- яйця – 5 шт.,
- огірки – 2 шт.,
- редиска – 4 шт.,
- шинка – 400 г,
- зелена цибуля – 1 пучок,
- кріп – 1 пучок,
- квас – 2 л,
- сметана,
- сіль.
Відваріть картоплю і яйця. Наріжте маленькими кубиками огірки, редиску, яйця, картоплю й шинку. Подрібніть зелень.
Нарізані продукти помістіть у глибоку каструлю, приправте за смаком і залийте холодним квасом. При подачі додайте ложку сметани.
Окрошка на квасі може послужити як першою стравою, так і закускою. Замість шинки ви можете взяти звичайну варену ковбасу або відварити куряче філе.