Окрошка на томатному соку
Окрошка – легка, але досить поживна страва для обіду. Трапеза виходить ситною, пікантною, і досить прохолодною. Така окрошка прикрасить спекотний літній день.

Склад:
- Картопля – 3-4 шт.,
- морква – 2 шт.,
- яйце – 2 шт.,
- зелена цибуля – 20 г,
- огірок, солоні огірки – 2 шт.,
- ковбаса варена – 200 г,
- томатний сік – 800 мл,
- розсіл з огірків – 200 мл,
- лимон – 0,5 шт.,
- перець,
- сіль,
- гірчиця.
Приготування:
Відваріть до готовності картоплю, моркву і яйця. Дайте їм охолонути й очистіть від шкірки.
Замість ковбаси можете взяти будь-яке м’ясо. Його теж відваріть.
Картоплю, моркву і яйця наріжте дрібними кубиками. Точно так само подрібніть свіжий і солоні огірки.
Зелену цибулю разом із цибулиною поріжте. Ковбасу або м’ясо теж подрібніть кубиками.
Усі підготовлені інгредієнти посоліть і змішайте в одній ємності.
Окремо змішайте томатний сік із розсолом. До рідкої суміші додайте сік половини лимона і трохи червоного перцю.
Охолодіть заправку в холодильнику. Перед самою подачею до столу залийте інгредієнти окрошки.
Читайте також: Готуємо окрошку
«УЮТ» №27-2.07.2020