Окрошка врятує від спеки

Окрошка

Окрошка – ідеальна страва для спекотного літа. Вона не тільки чудово позбавляє від почуття голоду, але і залишає відчуття легкості. У ній зберігається маса вітамінів і поживних речовин, необхідних людині у літній період.

Овочева
  • 1,5 л домашнього квасу,
  • 6-7 відварених картоплин,
  • 3 яйця,
  • 1 варена морква,
  • 1 пучок редиски,
  • 3-4 огірки,
  • 1 цибулина,
  • 2 ст. л. сметани,
  • сіль,
  • цукор,
  • гірчиця – за смаком,
  • кріп.

Огірки, редиску, картоплю, моркву нарізати, нашаткувати кріп. Жовтки розтерти зі сметаною, гірчицею, додати яєчні білки, розвести холодним хлібним квасом. Отриманою сумішшю залити підготовлені овочі, і можна подавати на стіл!

На кислому молоці
  • 1 л домашнього кислого молока,
  • 3 яйця,
  • 3 огірки,
  • 1-2 пучка кропу,
  • петрушки,
  • кінзи,
  • зеленої цибулі,
  • 1 зубчик часнику,
  • сіль,
  • перець чорний мелений.

Огірок і яйця дрібно порізати, зелень дрібно порізати, всі інгредієнти додати у кисле молоко. Посолити, поперчити, для гостроти додати дрібно порізаний часник.

Збірна
  • 1,5 л домашнього квасу,
  • 200 г відвареної телятини,
  • 200 г шинки,
  • 5 огірків,
  • 2 варені яйця,
  • 3 ст. л. сметани,
  • тертий хрін,
  • сіль,
  • зелень.

М’ясо дрібно порізати, додати нарізану шинку, огірки, яйця. Подрібнену зелень посолити і потовкти, ретельно перемішати з хріном і невеликою кількістю сметани. Всі інгредієнти перемішати, залити квасом. Подавати зі сметаною.

Грибна
  • 1,5 л домашнього квасу,
  • 300 г маринованих грибів,
  • 200 г відвареної яловичини,
  • 6 відварених картоплин,
  • 1 відварена морква,
  • 2 варені яйця,
  • 2 свіжі огірки,
  • 1 ст. л. домашньої гірчиці,
  • 2 ст. л. сметани,
  • по 1 пучку кропу,
  • петрушки і зеленої цибулі.

Гриби помити холодною водою, дати стекти воді, потім нарізати дрібними кубиками, додати подрібнені яловичину, огірок, моркву, картоплю. Жовтки розтерти з гірчицею і невеликою кількістю сметани, а білок порізати і додати в основну масу. Підготовлену суміш залити квасом, заправити жовтками з гірчицею, подрібненою зеленню, за смаком посолити.

На швидку руку
  • 1,5 л холодної води,
  • 1 лимон,
  • 3 відварені яйця,
  • 2 огірки,
  • 1 пучок редиски,
  • сметана,
  • зелень,
  • сіль,
  • перець – за смаком.

Нарізати яйця, огірок, редиску, додати подрібнену зелень і сметану, все ретельно перемішати. Отриману суміш розкласти по тарілках, залити холодною водою з лимонним соком.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *