Оладки на кип’яченому кефірі
У вас вийдуть найніжніші оладки до сніданку. Подавайте їх з абрикосовим варенням.

Склад:
- Борошно – 3 скл.,
- яйце,
- цукор – 3 ст. л.,
- ванільний цукор – 1 ст. л.,
- розпушувач для тіста – 1 ст. л.,
- сіль – 1 щіп.,
- кефір – 500 мл.
Приготування
Вбийте в миску яйце, додайте цукор і сіль. Перемішайте.
Кефір перелийте в сотейник і доведіть до кипіння. Не кип’ятіть!
У процесі кефір змінить текстуру. Кип’ячений кефір тонким струменем перелийте до яєць. Швидко перемішайте інгредієнти.
Додайте в миску борошно, ванільний цукор і розпушувач. Останній можете замінити содою. Її гасити не потрібно. Замісіть тісто. Воно вийде щільним, буде повільно стікати з ложки.
У сковороді з товстим дном розігрійте масло, викладіть оладки. Як тільки вони почнуть пузиритися, переверніть їх на іншу сторону.
Готуйте страву під кришкою. Так оладки краще піднімуться.
Готові оладки приберіть зі сковороди на паперову серветку. Вона вбере олію, а оладки трохи охолонуть. Тільки тоді можна складати випічку одна на одну. В іншому випадку оладки осядуть і будуть на смак як гумові.
«УЮТ» №49-03.12.2020