Оранчелло

Оранчелло
Оранчелло

Осяйте сірі будні яскравими фарбами й ароматом свята, що наближається! Приготуйте оранчелло, що зігріє і наповнить радістю.

Горілку самогоном краще не замінювати. А ось цукор медом – будь ласка! Із медом смак напою виходить м’якшим, в ароматі уловлюються квітково-нектарні нотки. Знадобиться близько 250-300 г. Апельсинового соку можете додати більше або менше: від його кількості залежить міцність лікеру.

  • Горілка – 0,7 л,
  • апельсини – 5 шт.,
  • цукор – 0,5 кг.

Апельсини вимийте, зніміть цедру. Помістіть її в банку, залийте горілкою й щільно закрийте. Залиште банку в темному місці на 5 днів. Щодня струшуйте.

Дістаньте банку, вміст процідіть, цедру відіжміть і викиньте. З апельсинів вичавіть сік, змішайте його з цукром, поставте на плиту. Грійте й перемішуйте до повного розчинення цукру. Сироп до кипіння не доводьте!

Остудіть сироп, процідіть, змішайте з настойкою. Розлийте напій у пляшки, щільно закрийте, залиште в прохолодному місці на 2 дні.

Домашній оранчелло можна вживати як самостійний напій, так і в складі коктейлів.

Надає надзвичайно яскравий аромат випічці, служить відмінним просоченням для коржів.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *