Оранчелло

Осяйте сірі будні яскравими фарбами й ароматом свята, що наближається! Приготуйте оранчелло, що зігріє і наповнить радістю.
Горілку самогоном краще не замінювати. А ось цукор медом – будь ласка! Із медом смак напою виходить м’якшим, в ароматі уловлюються квітково-нектарні нотки. Знадобиться близько 250-300 г. Апельсинового соку можете додати більше або менше: від його кількості залежить міцність лікеру.
- Горілка – 0,7 л,
- апельсини – 5 шт.,
- цукор – 0,5 кг.
Апельсини вимийте, зніміть цедру. Помістіть її в банку, залийте горілкою й щільно закрийте. Залиште банку в темному місці на 5 днів. Щодня струшуйте.
Дістаньте банку, вміст процідіть, цедру відіжміть і викиньте. З апельсинів вичавіть сік, змішайте його з цукром, поставте на плиту. Грійте й перемішуйте до повного розчинення цукру. Сироп до кипіння не доводьте!
Остудіть сироп, процідіть, змішайте з настойкою. Розлийте напій у пляшки, щільно закрийте, залиште в прохолодному місці на 2 дні.
Домашній оранчелло можна вживати як самостійний напій, так і в складі коктейлів.
Надає надзвичайно яскравий аромат випічці, служить відмінним просоченням для коржів.