Оригінальні рецепти консервації помідорів

Консервовані помідори з аличею
рецепти консервації помідорів з аличею

Склад:

На 3-літрову банку:

  • 1,3-1,4 кг дрібних помідорів,
  • 300 г дикої кислої аличі,
  • 2 ст. л. солі,
  • 4 ст. л. цукру,
  • 3 гілочки + 3 парасольки кропу,
  • 6 зубчиків часнику,
  • 6 вишневих листочків,
  • 1 листок хрону,
  • 3 кружечки гострого перцю,
  • 3 гвоздики – за бажанням,
  • 1 лавровий лист – за бажанням,
  • 1 невеликий болгарський перець – за бажанням.

Приготування

Банки помити, ошпарити окропом.

На дно банок покласти гілочки кропу, листя вишні та хрону, спеції. Вкласти помідори й аличу, парасольки кропу.

Залити окропом, накрити кришками і залишити на 15 хв.

Потім воду злити в каструлю, закип’ятити. Знову залити помідори і залишити на 15 хв.

Злити воду в каструлю, додати сіль, цукор, лавровий лист, кип’ятити маринад 30 сек.

Залити помідори маринадом, герметично закрити. Накрити до повного охолодження.

Якщо немає кислої дикої аличі, то можна використовувати перестиглу садову аличу, але тоді додати 1 ст. л. 9 % оцту на 3-літрову банку.

Консервовані помідори з яблуками
Мариновані помідори з яблуками

Склад:

На 2-літрову банку:

  • 1,2 кг помідорів,
  • 2 яблука,
  • по 2 гілочки кропу і петрушки,
  • 1 ст. л. солі,
  • 2 ст. л. цукру,
  • 0,5 ст. л. кориці,
  • 40 мл яблучного оцту,
  • 4-6 горошин запашного перцю, вода.

Приготування

Банки помити, покласти на дно по гілочці петрушки і кропу. Заповнити банки помідорами. Між помідорами розмістити шматочки яблук.

Воду довести до кипіння, залити помідори, накрити кришками і залишити на 20 хв.

Воду злити в каструлю, додати сіль, цукор, корицю, духмяний перець і влити оцет. Довести маринад до кипіння і залити ним помідори.

Банки закрити кришками. Перевернути і накрити ковдрою до повного охолодження.

Консервовані помідори зі сливами
Консервовані помідори зі сливами

Склад:

На 3-літрову банку:

  • 1 ріпчаста цибулина,
  • 5 горошин запашного перцю,
  • 5 горошин чорного перцю,
  • 1 кг помідорів,
  • 1 гілочка листя селери,
  • 500 г слив,
  • 3 ст. л. цукру,
  • 2 ст. л. солі,
  • 1 парасолька кропу,
  • 100 мл оцту 9 %,
  • 1 листок хрону,
  • 3 зубчики часнику.

Приготування

На дно стерилізованої банки покласти хрін, кріп, нарізану кільцями цибулю, часник, перець і лавровий лист. Помідори, сливи проколоти зубочисткою в декількох місцях. Наповнити банку, чергуючи помідорами зі сливами.

Закип’ятити воду і залити вміст банки на 15-20 хв., прикривши банку стерильною кришкою.

Злити, закип’ятити і залити ще раз теж на 20 хв.

Потім воду злити в каструлю, довести до кипіння.

У банку всипати цукор, сіль і влити оцет. Киплячим маринадом залити вміст банки і герметично закрити.

Банки перевернути, накрити і залишити до повного охолодження.

«УЮТ» №31-30.07.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *