Оригінальний гороховий суп
У холодну пору року цей гороховий суп особливо актуальний: виходить наваристим і дуже ситним.

Склад:
- Горох сухий – 2 скл.,
- копчені свинячі ребра – 200 г,
- цибуля – 3 шт.,
- морква – 2 шт.,
- стебла селери – 2 шт.,
- олія – 2 ст. л.,
- вода – 6 скл.,
- петрушка – 4 ст. л.,
- чебрець,
- сіль,
- перець.
Приготування
Розігрійте олію у каструлі для супу. Обсмажте 2 цибулини до золотистого кольору. Влийте м’ясний або овочевий бульйон. Наріжте стебла селери дрібними кубиками. Додайте решту інгредієнтів та половину подрібненої петрушки.
Дайте супу покипіти на середньому вогні годину під кришкою. Коли горох стане м’яким, суп можна вважати готовим.
Обсмажте на сковороді цибулю, що залишилася, до хрусткої скоринки, дайте їй стекти на паперовому рушнику. Висипте в каструлю.
Перед тим, як зняти каструлю з вогню, приберіть гілочку чебрецю. Доведіть до смаку спеціями.
Розлийте гороховий суп по тарілках, а зверху посипте смаженою цибулею та свіжою зеленню.
Подавайте страву гарячою з підсушеними скибочками чорного хліба.
«Уют» №5-27.01.2022