Оселедець із морквою і лимоном

Що може бути смачніше домашнього оселедця на шматочку чорного хліба? А якщо ще і цибулькою приправити. Просто смакота!

Особливо хороший оселедець із морквою. Рецепт простий, але рибка виходить настільки смачною, що її хочеться їсти знову і знову.

Оселедець із морквою і лимоном

Склад:

  • Оселедець – 2 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • цибуля – 2 шт.,
  • лимон – 1 шт.,
  • лавровий лист – 5-6 шт.,
  • чорний перець (мелений)за смакомсіль – 3-4 ч.л.,
  • цукор – 5-6 ч.л.

Приготування

Кількість інгредієнтів розрахована на банку об’ємом 1 л.

Відріжте в оселедця голови, очистіть тушку від нутрощів і кісток, зніміть шкірку. Наріжте філе на шматочки.

Очистіть моркву і натріть на крупній тертці. Наріжте кружечками цибулю і великий лимон.

На дно літрової банки викладіть жменю моркви, 3-4 кружечка цибулі, посипте сіллю, перцем і 1 ч. л. цукру. Додайте 2 лаврових листки і щільно укладіть шар оселедця. Посоліть (приблизно 0,5 ч. л.). Накрийте рибу 3 скибочками лимона.

Повторіть шари, починаючи з моркви. Продовжуйте, поки не закінчаться всі продукти.

Злегка утрамбуйте вміст банки і зверху накрийте лимоном.

Оселедець із морквою і лимоном в банці

Закрийте банку капроновою кришкою і приберіть у холодильник на 3-4 дні. Періодично перевертайте банку, щоб сік рівномірно розподілявся по всіх верствах.

Перед подачею обов’язково полийте оселедець олією.

 «УЮТ» №45-05.11.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *