Оселедець із морквою і лимоном
Що може бути смачніше домашнього оселедця на шматочку чорного хліба? А якщо ще і цибулькою приправити. Просто смакота!
Особливо хороший оселедець із морквою. Рецепт простий, але рибка виходить настільки смачною, що її хочеться їсти знову і знову.

Склад:
- Оселедець – 2 шт.,
- морква – 1 шт.,
- цибуля – 2 шт.,
- лимон – 1 шт.,
- лавровий лист – 5-6 шт.,
- чорний перець (мелений)за смакомсіль – 3-4 ч.л.,
- цукор – 5-6 ч.л.
Приготування
Кількість інгредієнтів розрахована на банку об’ємом 1 л.
Відріжте в оселедця голови, очистіть тушку від нутрощів і кісток, зніміть шкірку. Наріжте філе на шматочки.
Очистіть моркву і натріть на крупній тертці. Наріжте кружечками цибулю і великий лимон.
На дно літрової банки викладіть жменю моркви, 3-4 кружечка цибулі, посипте сіллю, перцем і 1 ч. л. цукру. Додайте 2 лаврових листки і щільно укладіть шар оселедця. Посоліть (приблизно 0,5 ч. л.). Накрийте рибу 3 скибочками лимона.
Повторіть шари, починаючи з моркви. Продовжуйте, поки не закінчаться всі продукти.
Злегка утрамбуйте вміст банки і зверху накрийте лимоном.

Закрийте банку капроновою кришкою і приберіть у холодильник на 3-4 дні. Періодично перевертайте банку, щоб сік рівномірно розподілявся по всіх верствах.
Перед подачею обов’язково полийте оселедець олією.
«УЮТ» №45-05.11.2020