Оселедець під зеленою шубою
Оселедець під зеленою шубою виходить не тільки смачнішим, а й набагато ошатнішим за класичний варіант. Обов’язково приготуйте цю страву на святковий стіл!

Склад:
- Філе оселедця – 200 г,
- картопля – 2 шт.,
- огірки – 2 шт.,
- твердий сир – 150 г,
- зелена цибуля – 100 г,
- кріп – 100 г,
- сіль – 0,3 ч. л.,
- яйце,
- олія – 200 мл,
- цукор – 1 ч. л.,
- лимонний сік – 1 ст. л.,
- гірчиця – 1 ч. л.
Приготування
Філе оселедця та огірки наріжте дрібними кубиками. Подрібніть зелену цибулю та кріп.
Сир і заздалегідь відварену та очищену картоплю натріть на великій тертці.
Щоб приготувати майонез, додайте до яйця сіль, цукор, лимонний сік, олію та гірчицю. Змішайте інгредієнти блендером.
Сформуйте салат шарами. Чергування шарів таке: оселедець, зелена цибуля, картопля, огірки, сир. Кожен шар змащуйте майонезом. Прикрасьте салат шаром подрібненого кропу. Поставте його у холодильник на кілька годин.
«Уют» №47-24.11.2022