Осіння галета з яблуками

- Яблука – 250 г,
- сливи – 300 г,
- цукор – 150 г,
- борошно – 200 г,
- сіль – 0,25 ч. л.,
- вода – 70 мл,
- вершкове масло – 110 г.
Змішайте борошно, цукор і сіль. Додайте в суміш порізане кубиками вершкове масло й розітріть усе в дрібну крихту. Улийте в декілька прийомів воду, ретельно перемішуючи масу. З тіста сформуйте кулю і поставте в холодильник на 30 хв.
Фрукти очистіть від серцевини і наріжте на невеликі часточки. Додайте до них цукор, перемішайте і залиште на 10 хв., поки не пустять сок.
Деко застеліть пергаментом. Дістаньте тісто й розкачайте круг товщиною 5 мм. Перекладіть його на деко. У центр викладіть фрукти разом із соком так, щоб залишилося близько 6 см від краю. Вільні краї загорніть, утворюючи бортики. Змастіть їх молоком і посипте цукром.
Випікайте галету спочатку 25 хв. при 180 °С, а потім збільште температуру до 200 °С і залиште, поки краї не стануть темно-золотистими. Готову випічку присипте цукровою пудрою.