Овочева ікра із зеленими помідорами на зиму

Раніше ми ніколи не робили овочеву ікру з зелених помідорів. Перший раз я спробувала її приготувати в минулому році, коли всю посадку накрило фітофторою і треба було врятувати хоч частину врожаю.

Рецепт вийшов цілком робітничо-селянський, він склався сам собою – будь-яка овочева ікра робиться за одним і тим же принципом, різниця лише в деталях.

Овочева ікра із зеленими помідорами

Судячи з того, з якою швидкістю готовий продукт зникає в шлунках моїх друзів і домочадців, технологія має право на життя.

Склад:

  • зелені помідори – 3 кг,
  • перець болгарський – 500 г,
  • перець гострий – 500 г,
  • цибуля – 1 кг,
  • морква – 1 кг,
  • часник – 5 головок,
  • сіль – 3 ст. л.,
  • олія – 1 скл.

Приготування

Приступаємо до приготування овочевої ікри: цибулю чистимо, ріжемо. Окремо обсмажуємо на олії.

Моркву чистимо, перемелюємо через м’ясорубку, наливаємо половину олії в посуд, де будемо готувати ікру, і обсмажуємо.

Поки морква смажиться, почищені і порізані перець і помідори, пропускаємо через м’ясорубку.

Додаємо до моркви і солимо. Помідори і перець – соковиті овочі, тому тушкуємо всю цю перемелену масу 50-60 хв., не закриваючи кришкою, щоб зайва волога випарувалася.

Часник перемелюємо через м’ясорубку і додаємо до ікри разом з обсмаженою цибулею. Тушкуємо ще хвилин 20-25.

Поки ікра готується, стерилізую в духовці банки.

Готову гарячу ікру розкладаю в гарячі банки і закатую. Виходить 6 півлітрових баночок. Вкриваю баночки ковдрою і залишаю до ранку.

Зберігати таку овочеву ікру можна як звичайну заготовку – у темному, прохолодному місці.

Ікра виходить гостренька, підходить до будь-якої страви чи на бутерброди

«УЮТ» №36-3.09.2020

Читайте також: Баклажани в аджиці

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *