Овочева ікра із зеленими помідорами на зиму
Раніше ми ніколи не робили овочеву ікру з зелених помідорів. Перший раз я спробувала її приготувати в минулому році, коли всю посадку накрило фітофторою і треба було врятувати хоч частину врожаю.
Рецепт вийшов цілком робітничо-селянський, він склався сам собою – будь-яка овочева ікра робиться за одним і тим же принципом, різниця лише в деталях.

Судячи з того, з якою швидкістю готовий продукт зникає в шлунках моїх друзів і домочадців, технологія має право на життя.
Склад:
- зелені помідори – 3 кг,
- перець болгарський – 500 г,
- перець гострий – 500 г,
- цибуля – 1 кг,
- морква – 1 кг,
- часник – 5 головок,
- сіль – 3 ст. л.,
- олія – 1 скл.
Приготування
Приступаємо до приготування овочевої ікри: цибулю чистимо, ріжемо. Окремо обсмажуємо на олії.
Моркву чистимо, перемелюємо через м’ясорубку, наливаємо половину олії в посуд, де будемо готувати ікру, і обсмажуємо.
Поки морква смажиться, почищені і порізані перець і помідори, пропускаємо через м’ясорубку.
Додаємо до моркви і солимо. Помідори і перець – соковиті овочі, тому тушкуємо всю цю перемелену масу 50-60 хв., не закриваючи кришкою, щоб зайва волога випарувалася.
Часник перемелюємо через м’ясорубку і додаємо до ікри разом з обсмаженою цибулею. Тушкуємо ще хвилин 20-25.
Поки ікра готується, стерилізую в духовці банки.
Готову гарячу ікру розкладаю в гарячі банки і закатую. Виходить 6 півлітрових баночок. Вкриваю баночки ковдрою і залишаю до ранку.
Зберігати таку овочеву ікру можна як звичайну заготовку – у темному, прохолодному місці.
Ікра виходить гостренька, підходить до будь-якої страви чи на бутерброди
«УЮТ» №36-3.09.2020
Читайте також: Баклажани в аджиці