Овочева ікра з плавленим сиром

Овочева ікра з плавленим сиром стає більш ніжною, вершковою та ароматною, спробуйте.

Овочева ікра з плавленим сиром

Склад:

  • 100 г плавленого сиру,
  • кабачок,
  • морквина,
  • солодка перчина, помідор,
  • 2 зубки часнику,
  • невеликий пучечок зелені,
  • 1 ст. л. томатної пасти,
  • 1 ч. л. цукру,
  • 0,5 ч. л. солі,
  • 1/4 ч. л. перцю,
  • 1 ст. л. сушеної кінзи,
  • олія.

Приготування

Для приготування потрібна сковорідка з високими бортами. Обсмажити дрібно нарізану цибулю на олії до прозорості на середньому вогні (2 хв.). Додати морквину, нарізану дрібними кубиками, тушкувати на середньому вогні близько 5-7 хв. (до м’якості). Викласти нарізаний дрібними кубиками кабачок.

Порізати кубиками перець і помідор, додати до овочів, перемішати, тушкувати 10 хв. на середньому вогні. Кришкою не закривати – нехай зайва рідина випаровується. Додати сіль, цукор, мелений перець, томатну пасту, кінзу. (Суха зелень дає свій аромат, можете використовувати будь-яку, як варіант – прованські трави.)

Усе перемішати, тушкувати на середньому вогні до готовності (близько 10-15 хв.). Готову ікру зняти з плити, дати трохи охолонути, додати порізаний плавлений сир. Викласти подрібнені часник і свіжу зелень. Подрібнити все блендером.

Якщо блендера немає, для більшої однорідності всі овочі (кожен окремо) можна перекрутити на м’ясорубці. А потім обсмажити. Дати повністю охолонути – ікра стане густішою.

Дуже смачно, якщо подасте її на підсмаженому на сухій сковорідці хлібі.

«Погляд часу» №34-18.08.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *