Овочева ікра з плавленим сиром
Овочева ікра з плавленим сиром стає більш ніжною, вершковою та ароматною, спробуйте.

Склад:
- 100 г плавленого сиру,
- кабачок,
- морквина,
- солодка перчина, помідор,
- 2 зубки часнику,
- невеликий пучечок зелені,
- 1 ст. л. томатної пасти,
- 1 ч. л. цукру,
- 0,5 ч. л. солі,
- 1/4 ч. л. перцю,
- 1 ст. л. сушеної кінзи,
- олія.
Приготування
Для приготування потрібна сковорідка з високими бортами. Обсмажити дрібно нарізану цибулю на олії до прозорості на середньому вогні (2 хв.). Додати морквину, нарізану дрібними кубиками, тушкувати на середньому вогні близько 5-7 хв. (до м’якості). Викласти нарізаний дрібними кубиками кабачок.
Порізати кубиками перець і помідор, додати до овочів, перемішати, тушкувати 10 хв. на середньому вогні. Кришкою не закривати – нехай зайва рідина випаровується. Додати сіль, цукор, мелений перець, томатну пасту, кінзу. (Суха зелень дає свій аромат, можете використовувати будь-яку, як варіант – прованські трави.)
Усе перемішати, тушкувати на середньому вогні до готовності (близько 10-15 хв.). Готову ікру зняти з плити, дати трохи охолонути, додати порізаний плавлений сир. Викласти подрібнені часник і свіжу зелень. Подрібнити все блендером.
Якщо блендера немає, для більшої однорідності всі овочі (кожен окремо) можна перекрутити на м’ясорубці. А потім обсмажити. Дати повністю охолонути – ікра стане густішою.
Дуже смачно, якщо подасте її на підсмаженому на сухій сковорідці хлібі.
«Погляд часу» №34-18.08.2022