Шалено смачний овочевий пиріг
Для тих, хто не любить возитися з дріжджами, цей пиріг стане справжньою паличкою-виручалочкою – замість дріжджів використовують світле пиво, яке робить тісто таким же пишним. Пиріг виходить шалено смачним! Ідеально підходить для літньої сімейної вечері.
Склад:
- Борошно – 2 скл.,
- олія – 100 мл,
- світле пиво – 100 мл,
- цибулина,
- часник – 6 зубків,
- болгарський перец,
- баклажан,
- кабачок,
- помідори – 6 шт.,
- оливи – 20 г,
- зелень,
- розмарин,
- оливкова олія,
- паприка.
Приготування:
Борошно змішайте з олією. Улийте пиво і замісіть тісто, дайте йому відпочити півгодини.
Наріжте кружечками баклажани, запікайте їх протягом 20-25 хв. при 200 °C. Дрібно наріжте цибулю, 3 зубки часнику, перець і зелень. Посоліть і подрібніть у блендері, щоб залишилися дрібні шматочки.
Розкачайте тісто, полийте соусом і викладіть овочі, нарізані кружальцями. Посоліть, посипте паприкою, збризніть олією. Запікайте близько півгодини при 200 °C.
Змішайте в блендері решту часнику, оливки, розмарин і оливкову олію. Змастіть пиріг за 10 хв. до готовності.
Готовий пиріг подавайте як доповнення до м’ясних страв або з овочевим салатом.
Сповіщення: Пиріг із картоплею по-італійськи | Газета "Уют"