Овочевий суп із сирними фрикадельками
В овочевий суп ми пропонуємо додати незвичайні сирні фрикадельки, тоді страва стане ще ситнішою. Такі фрикадельки найкраще готувати з твердих сортів сиру. Замість баклажана можна використовувати кабачок.
Склад:
- Твердий сир – 100 г,
- вершкове масло – 50 г,
- яйце, борошно – 80 г,
- куряче філе – 300 г,
- баклажан,
- цибулина,
- морквина,
- болгарський перець – 2 шт.,
- карі – 0,5 ч. л.,
- сіль,
- зелень,
- лавровий лист.
Приготування:
Заморозьте вершкове масло. Натріть сир і масло на дрібній тертці, додайте яйце, борошно і замісіть тісто. Поставте тісто у холодильник.
Поріжте м’ясо на невеликі шматочки, обсмажте до напівготовності. Перекладіть куряче філе у каструлю і залийте холодною водою, варіть до готовності. Коли вода закипить, додайте лавровий лист.
Подрібніть цибулю й обсмажте її до золотистого кольору. Натріть моркву на крупній тертці і додайте до цибулі. Наріжте перець і баклажан і додайте у сковороду.
Приправте овочі, перемішайте, протушкуйте і відправте у бульйон. Коли суп закипить, сформуйте сирні фрикадельки з тіста і відправте у каструлю. Через 2-3 хв. зніміть страву з вогню.
Перед подачею прикрасьте суп зеленню.
«УЮТ» №6-06.02.2020