Овочевий салат зі сирними кульками

Цей салат чудово підійде на обід або вечерю, а також стане справжньою окрасою святкового столу. До того ж овочевий салат зі сирними кульками дуже легкий і низькокалорійний. Він відмінно підійде для раціону людей, які стежать за своєю фігурою і ведуть здоровий спосіб життя.

Овочевий салат зі сирними кульками

Склад:

  • Листя салату – 1 пучок,
  • помідори – 200 г,
  • болгарський перець – 200 г,
  • оливки без кісточок (чорні) – 20 шт.,
  • цибуля – 50 г.

Для заправки:

  • олія – 2 ст. л.,
  • лимонний сік або оцет – 1 ст. л.,
  • сіль,
  • чорний мелений перець – за смаком.

Для сирних кульок:

  • кисломолочний сир – 120 г,
  • часник – 1 зубчик,
  • сіль,
  • перець,
  • кріп.

Приготування

Помідори розрізати навпіл або на четвертинки, залежно від розміру.

Болгарський перець нарізати короткою соломкою.

Оливки розрізати навпіл або залишити цілими.

Цибулю тоненько нарізати півкільцями, трохи посолити, скропити оцтом чи лимонним соком і трохи пом’яти рукою.

Заправка. У посудину налити оливкову олію, лимонний сік, додати сіль, перець та ретельно все перемішати.

У салатницю викласти підготовлені овочі (болгарський перець, помідори, оливки і цибулю), полити їх заправкою, перемішати.

Готуємо сирні кульки. Сир пом’яти виделкою, посолити, поперчити, додати подрібнений часник і перемішати. Зелень кропу подрібнити. З отриманої сирної маси сформувати невеликі кульки й обкатати їх у подрібненій зелені кропу.

На порційні тарілки викласти листя салату. На листя салату викласти заправлені овочі, зверху – сирні кульки.

«УЮТ» №2-7.01.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *