Овочевий суп «Топчета»
Овочевий суп «Топчета» ситний і легкий. Фрикадельки для супа можете приготувати з будь-якого фаршу на ваш смак: яловичини, свинини або курки.

Склад:
- Цибулина,
- стебло селери – 80 г,
- морквина,
- болгарський перець – 1 шт.,
- картопля – 600 г,
- вода – 3 л,
- фрикадельки – 400 г,
- локшина – 60 г,
- яйце,
- йогурт – 3 ст. л.,
- сіль,
- чорний та червоний перець,
- зелень,
- олія.
Приготування
Дрібно наріжте цибулю, моркву, картопля, стебло селери, болгарський перець.
Розігрійте олію в каструлі з товстим дном. Спершу обсмажте цибулю. Поступово додайте селеру, моркву, перець та картоплю. Після додавання картоплі тушкуйте овочі 5 хв. Влийте воду, після її закипання додайте фрикадельки, а потім локшину. Варіть суп до готовності овочів.
Змішайте йогурт із яйцем. Додайте трохи гарячого бульйону, швидко перемішуючи. За кілька хвилин до кінця приготування влийте яєчно-йогуртову суміш у суп. Додайте подрібнену зелень, сіль, чорний та червоний перець. Перемішайте і дочекайтеся закипання.
Родзинка супу з фрикадельками та локшиною – вершкова заправка. Вона робить першу страву неймовірно ніжною. Подавайте супчик, доповнивши його бутербродом, грінками, тостом чи просто шматочком свіжого хліба.
«Уют» №8-23.02.2023