Оякодон

Оякодон
Оякодон

Страви японської кухні завжди дивують розмаїттям смаків і простотою приготування. Такі характеристики підходять і для оякодону – омлету з курячим м’ясом і рисом. У перекладі з японської його назва означає «мати і дитя», тобто курка з яйцем.

  • Куряче філе – 300 г,
  • рис – 200 г,
  • цибуля – 3 шт.,
  • соєвий соус – 8 ст. л.,
  • яйця – 4 шт.,
  • цукор – 50 г,
  • петрушка – пучок.

Цибулю тонко наріжте півкільцями. Сковороду поставте на середній вогонь і влийте 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. води і 2 ч. л. цукру. Дайте рідині закипіти, розмішайте і всипте 4-ту частину порізаної цибулі. Готуйте її близько 2 хв., періодично помішуючи.

Куряче філе наріжте невеликими тонкими шматочками. Додайте м’ясо до цибулі на сковороді, залиште на 5 хв., потім перемішайте і дайте просмажитися.

Одне яйце збийте і змішайте з невеликою кількістю дрібно нарізаної петрушки. Яєчну суміш акуратно влийте в сковороду з м’ясом і цибулею так, щоб усе покрилося омлетом. Накрийте кришкою і готуйте, поки яйця не схопляться.

Рис відваріть у воді в співвідношенні 1 : 1. Частину готового рису покладіть у глибоку піалу, а зверху викладіть оякодон і присипте зеленню. Повторіть те ж саме три рази з рештою інгредієнтів. Така страва добре буде поєднуватися не тільки з курячим, а й із яловичим м’ясом. До оякодону можна подати васабі або маринований імбир, які розбавлять легку солодкість соєвого соусу своєю гостротою.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *