Ознаки доброякісного м’яса

свіже м'ясо

Хочу поділитися своїм досвідом покупки свіжого м’яса.

  •  Консистенція свіжого м’яса щільна, ямка, що утворюється при натисканні пальцем, швидко вирівнюється.
  •  На розрізах м’ясо не прилипає до пальців.
  •  Доброякісне охолоджене м’ясо покрите тонкою скоринкою блідо-рожевого чи блідо-червоного кольору.
  •  М’ясо великої худоби – червоне; телятини – білувато-рожеве; баранини – коричнево-червоне; свинини – рожево-червоне.
  •  Сік повинен бути прозорим. Запах свіжого продукту – без сторонніх запахів.
  • Заморожене доброякісне м’ясо на дотик тверде. Можна постукати по ньому – повинен бути ясний звук.
  •  На поверхні і на розрізах заморожене м’ясо червоного кольору з сіруватим відтінком, який надають йому дрібні кристалики льоду. Якщо прикласти палець, утворюється яскраво-червона пляма.

Валентина Кравець, м. Вінниця

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *