Пампушки з часником
Пампушки з часником можна готувати кожен день, адже це так просто! Вони повітряні й ніжні. А аромат такий, що пампушки змітають зі столу ще до того, як вони встигають охолонути. Відмінна альтернатива хлібу та непогана закуска до пива.
Склад:
- Борошно – 530 г,
- дріжджі – 20-25 г,
- вода – 320 мл,
- цукор – 1 ч. л.,
- часник – 4 зубки,
- олія – 500 мл,
- сіль – 1 ч. л.
Приготування:
У теплу воду додайте дріжджі, сіль і цукор, перемішайте. Борошно просійте, з’єднайте з опарою й замісіть тісто. Накрийте рушником і поставте в тепле місце на 30 хв.
Улийте 500 мл соняшникової олії в каструлю й доведіть до кипіння. Відщипніть шматочки тіста і сформуйте невеликі кульки. Кидайте їх в олію і смажте до золотистого кольору. Сухою шумівкою дістаньте пампушки та викладіть їх на паперові рушники.
Змішайте 30 мл соняшникової олії, дрібно натертий часник й дрібку солі, змастіть пампушки.
Смажені пампушки з часником відмінно підійдуть до борщу чи супу. Додайте зелень за смаком, з нею буде ще смачніше. Подавати можна зі сметаною або сирним соусом, але пампушки самі по собі смачні.
«УЮТ» №50-2019