Пампушки з часником

Пампушки з часником

Пампушки з часником можна готувати кожен день, адже це так просто! Вони повітряні й ніжні. А аромат такий, що пампушки змітають зі столу ще до того, як вони встигають охолонути. Відмінна альтернатива хлібу та непогана закуска до пива.

Склад:

  • Борошно – 530 г,
  • дріжджі – 20-25 г,
  • вода – 320 мл,
  • цукор – 1 ч. л.,
  • часник – 4 зубки,
  • олія – 500 мл,
  • сіль – 1 ч. л.

Приготування:

У теплу воду додайте дріжджі, сіль і цукор, перемішайте. Борошно просійте, з’єднайте з опарою й замісіть тісто. Накрийте рушником і поставте в тепле місце на 30 хв.

Улийте 500 мл соняшникової олії в каструлю й доведіть до кипіння. Відщипніть шматочки тіста і сформуйте невеликі кульки. Кидайте їх в олію і смажте до золотистого кольору. Сухою шумівкою дістаньте пампушки та викладіть їх на паперові рушники.

Змішайте 30 мл соняшникової олії, дрібно натертий часник й дрібку солі, змастіть пампушки.

Смажені пампушки з часником відмінно підійдуть до борщу чи супу. Додайте зелень за смаком, з нею буде ще смачніше. Подавати можна зі сметаною або сирним соусом, але пампушки самі по собі смачні.

«УЮТ» №50-2019

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *