Пан баклажан

Пан баклажан
Пан баклажан

«Погляд часу» №20-2019

Ще кілька років тому на наших грядках баклажан був справді паном. Мало хто з городників садив цю південну культуру, вважаючи її примхливою і складною у вирощуванні. Проте час іде і думки змінюються: тепер майже на всіх городах красуються кущі баклажана. Городники вирощують і випробувані сорти, і шукають нові. Пропонуємо кілька сортів цього овоча. Може, серед них є такий, що вам сподобається.

Дельфін – ранньостиглий сорт. Плоди довгі, рівні, темно-фіолетового забарвлення. Чашечка без шипів. М’якоть зеленувата, щільна, без гіркоти. Сорт стійкий, добре витримує підвищену температуру повітря – не скидає зав’язь. У плодах дуже мало насіння.

Санчо Панса. Середньоранній високоврожайний сорт. Рослини розкидисті, середньої висоти. Плоди кулясті, масою до кілограма, фіолетові. М’якоть баклажанів біла, щільна, має високі смакові якості, годиться для домашніх заготівель і консервування.

Вакула – середньоранній сорт баклажана. Плоди грушоподібно-циліндричні, темно-фіолетового, майже чорного забарвлення. М’якоть майже біла, соковита, щільна, без гірчинки. Плоди придатні для транспортування.

Білосніжка – середньостиглий сорт, плоди округло-овальні, білого кольору. М’якоть теж біла, щільна, без гірчинки. Плоди мають високі смакові та кулінарні якості.

Сніг серед літа – новинка української селекції. Середньоранній сорт із сніжно-білими плодами масою 200-300 г. Плоди із чашечкою без шипів, циліндричні, завдовжки 17-20 см, діаметром 6-7 см. М’якоть щільна, без гірчинки. Сорт посухостійкий.

Теті Р1. Високоврожайний ранній гібрид. Плоди великі, овальні, чорні і блискучі. Чашечка зелена, без шипів. Маса плодів – 300-350 г. М’якоть біла, майже без насіння, смачна.

Банан. Цей сорт баклажана полюбився багатьом городникам. Кущі розлогі, але не вимагають підв’язування. Плоди рівні, циліндричної форми, темно-фіолетові, з тонкою шкірочкою. Маса – до 200 г, м’якоть смачна, ніжна.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *